IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Генералният секретар на ОПЕК обсъжда в Кувейт контрола на добива

Мухамед Баркиндо ще има консултации с кувейтския министър на петрола

16:36 | 08.01.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: архив, Ройтерс

Генералният секретар на Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) Мухамед Баркиндо ще бъде Кувейт от днес до 11 януари, за да обсъди механизма на работа на комитета, отговарящ за спазването на договореностите по свиване на добива, предаде ТАСС, позовавайки се на агенция КУНА. 

При четиридневното си посещение Баркиндо ще има консултации с кувейтския министър на петрола Есам Абдулмохсен ал Марзук, оглавяващ мониторинговата комисия. В състава на наблюдателния орган влизат представители на пет страни - Кувейт, Венецуела и Алжир от ОПЕК и Русия и Оман извън картела.

Междувременно източници от сектора, цитирани от Ройтерс, съобщиха, че Иран е продал над 13 милиона барела петрол, отдавна държани на танкери в морето, съобщи БТА.

Страната печели от споразумението в ОПЕК, от което е освободена, за да възстанови пазарния си дял и да привлече нови купувачи.

През последните три месеца Техеран е пласирал почти половината от петрола, който държи на склад на кораби, и обемът му вече възлиза на 16,4 милиона барела спрямо 29,6 милиона в началото на октомври.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:04 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още