IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Франция, Германия, Италия и Испания одобриха нова политика за бежанците от Африка

Планира се мигрантите, които отговарят на критериите за убежище, да поискат закрила още докато са в Африка

23:54 | 28.08.17 г. 7
<p>
	<em>От ляво надясно: Макрон, Меркел, Рахой и Джентилони. Снимка: Ройтерс</em></p>

От ляво надясно: Макрон, Меркел, Рахой и Джентилони. Снимка: Ройтерс

Лидерите на Франция, Германия, Италия и Испания одобриха на срещата си в Париж нова миграционна политика, при която мигрантите, които отговарят на критериите за убежище, да поискат закрила още докато са в Африка, а не в страните, където желаят да се установят, предаде AP.

В обща декларация след срещата си в Париж, в която участваха и лидерите на Чад, Нигер и Либия, президентът на Франция Манюел Макрон, германският канцлер Ангела Меркел и премиерите на Италия и Испания Паоло Джентилони и Мариано Рахой изтъкват необходимостта процесът за даване на убежище на "особено уязвими мигранти" да започва на териториите на Чад и Нигер.

Лидерите обявиха, че планират "мисии за закрила" в африканските страни в сътрудничество с агенциите на ООН за бежанците и миграцията.

Процедурата ще позволи на желаещите убежище в Европа да имигрират законно, ако фигурират в списък, предоставен от Върховния комисариат на ООН за бежанците и регистриран от властите в Нигер и Чад.

Наред с това европейските лидери се споразумяха да помогнат на Чад и Нигер за подобряване на граничния контрол за спиране на нелегалната миграция.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:45 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 4 rate down comment 0
mathematician
преди 6 години
А нелегалните дето влизат през Средиземно море какво ще ги правят?Ще продължат да си влизат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 3 rate down comment 3
michaelis12
преди 6 години
падрон, грешка в сметката за 1.5 млн Нигерийски вестници т.е. най високо платените лекари получават според днешен курс 4412 евро, аз такава заплата знам, че има в Западната европа за лекар ама в Източната ньет ..... :)) То по-скоро наще лекари би требало да емигрират там както казах вече .... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 7 rate down comment 3
michaelis12
преди 6 години
абе със сигурност има такива и индженери и лекари, но те са с всичкия си и надали ше се юрнат пеш от Нигерия или Чад до Либия и от там с лодка ...Ей ти го най-високо платените лекари в Нигерия печелят и без тва повече от България, Полша, Словакия и Чехия ко да праят там ?!? - 1.5млн. / 340 = 44K евро. Средна заплата е 200/500 К делено на курса 340 = 600 / 1470 евро.Salaries of Doctors and Nurses in Nigeriahttp://***.fixusjobs.com/salaries-doctors-nurses-nigeria/Те печелят дефакто повече от нас ве чий да го дъррвят у наща държава ?!? Те наще треа емигрират у Нигерия там се печели повече все пак е износител на петрол ..... :)) Африканците си пращат утаййката тука и бокклуците те че са неггри неггри са ама не са гламави кат нас българите да си пращат лекарите навънка ..... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 8 rate down comment 3
zelka007
преди 6 години
то па ние тука като е пълно с индженери , хидролози и физкултурници та сме втасали...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 13 rate down comment 5
be_google
преди 6 години
Искам по коя да е българска телевзия да ни покажете бежанци -"ЛЕКАРИ, ИНЖЕНЕРИ, АДВОКАТИ, УЧИТЕЛИ..." дали ще са 0,0001 на 100000000000, или няма и толкова?????Искам и да уточните в статията си за предодите на 65 000 000 евро от Германия към Сирия.....къде и как точно са изчислени, защото има санкции срещу Сирия....или парите са в касите на ОКУПИРАНИТЕ ОТ "ИСЛЯМСКА ***" тереториии???!!!!+????? КАК ТАКА?! КОЙ го позволи да се наливат пари на радикални ислямо-фашисти???? Иземете поне веднъж подяволите напишете, че още 16 000 000 сирийци живеят в Сирия и са доволни от Башар Асад, законният президент на АРСирия! Нямате ли капка чест и обективност?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 12 rate down comment 6
Dimat
преди 6 години
И сега евростадото не разбра ли,кои са САМООБЯВИЛИТЕ СЕ(по "демократичному") за шефове в американската колония ЕС и кои слугите,някои от тях направо роби!!!Сега когато еврошоросковците ви блеят за "демократични ценности",мислете за какво робство става дума!!!Мислете,ама,надали- стадото вече е окончателно остадено!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още