fallback

Швейцария въведе санкции срещу Венецуела

Сред физическите лица от мерките са засегнати седем министри и високопоставени служители

22:27 | 28.03.18 г. 6

Швейцария въведе санкции срещу Венецуела в сряда заради предполагаеми нарушения на човешките права в тази страна, съобщи Ройтерс. Така тя последва примера от 22 януари на Европейския съ‘з, въвел санкции спрямо венецуелското ръководство.

Неутралната Швейцария заяви, че е сериозно обезпокоена от повтарящите се нарушения на индивидуалните свободи във Венецуела, където принципът на разделението на властите е сериозно подкопан и предстоящият изборен процес страда от сериозна липса на легитимност.

Съгласно пакета от санкции продажбата, доставката, износът и транзитът за Венецуела на оръжия и стоки, които могат да бъдат използвани за вътрешни репресии, се забранява, пише БТА. Тази стъпка влиза в сила незабавно. Подобна забрана се въвежда и за оборудване, което може да бъде използвано за следене и прехващане на интернет и телефонните комуникации, се казва в изявление на швейцарското правителство.

В допълнение са замразени и авоарите, както и влизането и транзитирането на редица венецуелци, компании и организации. Сред физическите лица от мерките са засегнати седем министри и високопоставени служители.

Агенция ТАСС посочва, че сред засегнатите са министърът на вътрешните работи Нестор Реверол, директорът на националното разузнаване Густаво Лопес, председателят на Върховния съд Майкъл Морено и главният прокурор Тарек Сааб.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:26 | 13.09.22 г.
fallback