IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия и Руанда имат интерес от общи проекти за използване на ядрена енергия

Според Сергей Лавров в търговско-икономическите отношения се напредва с нелоши темпове

18:11 | 03.06.18 г.
<p>
	<em>Снимка: gettyimages.com</em></p>

Снимка: gettyimages.com

Русия и Руанда са заинтересовани от осъществяването на проекти за мирно използване на ядрена енергия, заяви днес руският външен министър Сергей Лавров след разговори с колегата си от Руанда Луиз Мушикивабо, предаде ТАСС.

Лавров отбеляза, че в търговско-икономическите отношения се напредва с нелоши темпове.

Руският външен министър допълни, че сътрудничеството между Русия и Руанда във военнотехническата сфера се развива, като страните обсъждат доставката на руски системи за противовъздушна отбрана.

Наистина имаме едно нелошо сътрудничество във военнотехническата сфера, каза Лавров, който е на посещение в Руанда.

Той добави също така, че миналата година е била сформирана междуправителствена комисия за военнотехническо сътрудничество.

Лавров заяви, че за Русия основната цел на реформата на Съвета за сигурност на ООН е осигуряването на по-голямо представителство на развиващите се региони в тази организация.

Луиз Мушикивабо съобщи, че скоро ще започне подготовката на президентско посещение, но не уточни дали руандийският президент Пол Кагаме ще посети Русия или руският държавен глава Владимир Путин ще бъде на визита в африканската страна.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:12 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още