fallback

Джордж Фридман: И блокчейнът ще стане отживелица

Според политическия анализатор това е поредното явление, което предизвиква вълнение у хората

17:58 | 16.06.18 г. 7
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Политическият анализатор Джордж Фридман смята, че блокчейн технологията, която стои в основата на биткойна, един ден също ще се превърне в отживелица.

„Никога не съм знаел за технология за криптиране, която да не бъде прекършена“, това заяви Фридман в интервю за CNBC.

По думите му тази иновация е много „полезна“, но въпреки това „в даден момент ще стане отживелица“.  

Възгледите на Фридман за международни теми често са противоположни с общоприетите възприятия. Една от прогнозите му е, че САЩ ще запазят положението си на водеща световна сила, а Китай ще има трудности, тъй като не е толкова силен глобален играч, колкото смятат хората.

Биткойнът – криптовалутата, която увеличи стойността си с над 1000% миналата година, е едно от първите приложения на блокчейна. В своята същност иновацията елиминира нуждата от посредник при осъществяването на трансакции, като също така гарантира сигурност при извършването на подобни операции, използвайки криптираща технология.

Според някои анализатори обаче е въпрос на време технологията, която ще може да декриптира блокчейна да бъде достатъчно усъвършенствана. Въпреки това все още трябва да минат години, преди да се стигне до изпълнението на подобен сценарий, като не е изключено и самата блокчейн технология да еволюира дотогава.

Фридман смята, че блокчейнът е поредното  явление, предизвикващо вълнение. „Хората печелят от него, правят необикновени твърдения за него“, смята анализаторът.

От началото на годината инвеститори са отделили над 9 млрд. долара за първични монетни предлагания, посочва още CNBC, цитирайки фирмата за финансови анализи Autonomous Next.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:03 | 14.09.22 г.
fallback