IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Санкционният натиск върху Русия ще се увеличава през 2019 г.

Сред най-вероятните потенциални цели на новите ограничения са енергетиката, финансовият сектор и военно-промишленият комплекс

16:08 | 25.12.18 г. 49
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Санкционният натиск върху Русия ще се увеличава през 2019 година. Това прогнозира в доклад Руският съвет по международните въпроси, съобщава БНР.

Сред най-вероятните потенциални цели на новите ограничения са енергетиката, финансовият сектор и военно-промишленият комплекс.

Авторите на документа прогнозират нови антируски санкции заради по-нататъшната ескалация на конфликта в Донбас и очакваните нови провокации в Черно море, в Азовско море и на границата с Крим. 

Макар и не толкова остро, темата за „руската намеса“ ще продължи да присъства в американския вътрешнополитически дневен ред. Това може да доведе до допълнителни ограничения срещу Москва. Особено в контекста на дискусиите за евентуален импийчмънт на президента Доналд Тръмп и началото на избирателната кампания в края на 2019 г.

В доклада се посочва още, че американските санкции влияят на отношенията на Русия с традиционните ѝ партньори Китай и Индия. Докато правителствата на двете държави официално осъждат ограничителните мерки, то частният бизнес се съобразява с тях.

Опитите на Русия да противодейства на санкциите остават изключително трудна задача предвид ограничения ѝ икономически потенциал и доминиращата позиция на Съединените щати в световната финансова система.

В момента 57 държави по света прилагат антируски санкции.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:29 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

18
rate up comment 30 rate down comment 10
michaelis12
преди 5 години
аз чакам спеца по международното право да извади тука някой откъс да подискутираме върху него .... да разискаме някои въпроси, в СССРа ясно, ааа в Африка там що държави нацепиха, та Судан на две части да прекръщаваха разни Конго Заир ала бала разни Демократични Републики, там по крайбрежието са ги насекли на съвсем малки части и по кое ли междинародно право да го *** ги праат тия неща .... ?!? ..... е тва ми е мноо Х на мене а тоя шушлляк се фанал за Крим дет там нищо нема стане кат турат едни руски ракети у Куба пак и ше престанат да лаят такива кат тоя измисления ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 36 rate down comment 13
TomaNeverni
преди 5 години
Фактологията тие много погрешна,явно основана само на "демократичната" гьобелсова преса.А истината е малко по друга- Крим още през 1992 обяви независимост(както и Абхазия и С.Осетия от Грузия) , но пияния ЕБН и "прогресивния" запад се направиха на РАЗСЕЯНИ.През декември2013 кримския парламен прие резолюция ,че ако майдана вземе властта пак ще обявят независимост.А за Домбас Путин нямаше и намерение да прави каквото и да било но беше принуден от развоя на сабитията да се намеси едва в края на юли 2014.Преди това при обстрели и бомбадировки от "климатици" бяха загинали над 1500 граждани на Луганск и Донецк.Към момента загиналите са 4700 души (750деца) по данни на ОБСЕ.ама на запада какво му пука нали са руснаци а не хора.И бъди сигурен не са убити от Путин.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 34 rate down comment 13
ABBA
преди 5 години
Украйна = покрайнинаНа Руската империя на границата с Австроунгария и Полша.Комунистката Роза Люксембург к'о рече:В началото на 20 век украинщината се е мотала само в главите на няколко киевски университетски преподаватели.*** кухия Ленин им дава толкозз територии горница, после Сталин, после Фашингтон наля 5 500 000 000 долара и от малоруси станаааа го'Уемото ду'бруту!Древните шумери били украинци.Това е по-силна ракия от сегашните макета наследници на Александър Македонски!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 38 rate down comment 12
michaelis12
преди 5 години
от гледна точка на международното право не треа има и Косово но го има или нема Косово кое е сега ?!? ако искаш мое им го обесниш на съседите по кое международно право разбиха Югославия на 20 части, я ни кажи на нас тука невежите че не се сещаме ?!? .... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 35 rate down comment 13
michaelis12
преди 5 години
ходи и се удави и ти кат Sakamano ше си напрайш услуга ... :))) мисля ти го написах 1000 пъти че окупация има в Киев другаде окупации не виждам защото държавата Украйна съществува от нема и 30г. също и не знам кво нелогично има руски войски да има там след кат е руска територия с руско говорящи .... да не би да искаше Англоговорящи да има там dddd ммм ??!? така ли продумаха от "светлата страна" ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 16 rate down comment 34
dddd
преди 5 години
Michaelis12, успокой се. Вкарваш много емоции в логически диспут. Въпроса е ***. Кое беше първо руската окупация или референдума. Всички видяхме как руските войски окупираха първо Крим и после Донбас и Луганск. Хора с автомати разнасяха изборни урни и си обявиха някакви резултати. Така погледнато окупацията не можа да придобие легитимност. От гледна точка на международното право Донецк и Луганск са украински територии и ще бъдат още много дълго такива. Интересно защо за Русия си струва да страда за да окупира едно малко парче чужда земя. За Крим мога да го разбера. Той е стратегически важен, но защо им е да нападат Украйна за две педи земя с малко въглища. Ползите са по-малко от щетите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 35 rate down comment 11
michaelis12
преди 5 години
аз не мое разберем такива олигоффренчета кат dddd как биха възприели 800 афганистански бази шо целия свят или иракски войски бомбардираха Кливлънд щот там имало терористи на Американска държава .... Или от двестате бази на С.Корея и Иран бяха борбардирани Париж, Лондон и Мадрид ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 32 rate down comment 14
michaelis12
преди 5 години
в допълнение Киев е майката на всички руски народи и никога не е имало Украйна ... тъй, таз държава съществува от оня ден 1991ва. кат наща Македония преди 100г. Украйна значи Покрайнини така да каеш на тия от "светлата страна" аз окйпационни войски не виждам щот говорят руски официалния език в Покрайнините е руски следователно тия дет са на власт в Киев ще бъдат просто свалени и цирка ше свърши след 60 дена и приключвате с тъпизммите си дет изливате тука ей така .....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 37 rate down comment 14
michaelis12
преди 5 години
.... за Турция тя и да го напрай НАТОто нема ти помогне и точка. Турция ни гледа и без тва като недоразумение което има от 150г. държава благодарение на РУСКИТЕ ВОЙСКИ а така за тъмната страна мое ми напрайш една бибитка само .... аз ти обясних в коментар 5 че руснаците не ориемат фашисти и НАТО т.е. Сашш няюа да стъпи на Крим от военна гледна точка. На какъв друг език да ти го нарисувам за твойта просста глава ?!? или от "светлата страна" така са ви платили ?!?.... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 43 rate down comment 12
mick
преди 5 години
Не е точно така - ако ще правим аналогия нека я направим така - в България става преврат и тия които застават начело са против турците в България и започват да организират погроми/както имаше в Одеса/.. и на други места. В същото време в Кърджали се организират и не допускат там да пристигнат неофашистите да правят погроми, бързо организират референдум и реално почти всички гласуват за включване към Турция. Неофашисткото правителство в България събира войската и започва да бомбардира Кърджали и околностите - провежда Антитерористична операция .. като бомбардира жилищните квартали. Това е все едно да биеш жена си да се върне след като е поискала развод. И разбира се - съдът да не разреши развода.. щото видите ли от обич си я биел. И да и забранят да говори с когото и да е.. и да пазарува от магазините също. Щото видите ли .. поискала развод.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още