fallback

Канада наложи санкции на още 43 високопоставени приближени на Мадуро

Въпреки че повечето западни държави, между които САЩ, признаха Гуайдо за временен държавен глава, Русия, Китай и Куба продължават да подкрепят Николас Мадуро

20:05 | 15.04.19 г. 1

Канада разшири днес санкциите срещу венецуелското правителство на президента Николас Мадуро, се казва в съобщение на външния министър Кристия Фрийланд, предаде Ройтерс, цитиран от БТА. Санкциите са насочени срещу 43 лица, приближени на Мадуро.

Макар че в съобщението не се посочват имена, в него се казва, че те са "високопоставени служители на режима на Мадуро, регионални губернатори и/или пряко замесени в действия, подкопаващи демократичните институции". Канада вече е наложила санкции на 70 лица.

Министър Фрийланд ще присъства днес на среща на Групата от Лима в Сантяго. Регионалната структура подкрепя венецуелския опозиционен лидер Хуан Гуайдо като временен президент до произвеждането на нови избори във Венецуела.

"От диктатурата на Мадуро трябва да бъде потърсена отговорност за тази криза и за лишаването на венецуелците от основните им права и от най-необходимото", се казва в съобщението. "Канада е решена да подкрепя мирното възстановяване на конституционната демокрация във Венецуела".

Въпреки че повечето западни държави, между които САЩ, признаха Гуайдо за временен държавен глава, Русия, Китай и Куба продължават да подкрепят Мадуро

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:44 | 13.09.22 г.
fallback