IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Канадската Telus купува доставчик на онлайн здравни услуги за 1,8 млрд. долара

Telus ще поеме и съществуващия дълг на Lifeworks, с което общата стойност на сделката възлиза на 2,9 млрд. кан. долара.

16:42 | 16.06.22 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Канадската телекомуникационна компания Telus Corp., която има офиси и в България, обяви, че ще придобие доставчика на онлайн здравеопазване Lifeworks за около 2,3 млрд. кан. долара (1,8 млрд. долара), навлизайки още повече в здравните услуги, докато преследва стратегия за диверсификация, съобщава Bloomberg.

Telus ще плати по 33 кан. долара за всяка акция на Lifeworks и предлага опция за плащане в брой, акции или микс от двете. Предложението е с около 80% над цената на затваряне на акциите на Lifeworks в Торонто в сряда.

Telus ще поеме и съществуващия дълг на Lifeworks, с което общата стойност на сделката възлиза на 2,9 млрд. кан. долара.

Дигиталните и дистанционните здравни услуги се превърнаха във важно измерение на здравната грижа, след като пандемията принуди много интеракции на пациентите извън болниците и клиниките. Предложеното придобиване ще позволи на компаниите да формират световен доставчик на първични и профилактични онлайн здравни и уелнес услуги, посочва се в изявление на компаниите.

Telus преследва различна стратегия от основните си канадски конкуренти BCE и Rogers Communications, избягвайки притежание на медийни активи и обръщайки се вместо това към дигитални услуги за физически и юридически лица. Подразделението Telus Health е част от това.

Тази сделка е финансово убедителна и стратегически привлекателна за Telus, както и естествено допълнение към Telus Health, значително ускорявайки визията ни за напредък в базираното на работодателите здравно обслужване, увеличаване на достъпа до висококачествено, проактивно здравеопазване и психично здраве за служителите“, каза главният финансов директор Дъг Френч в изявление.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:00 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още