IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Консолидираната загуба на Златни пясъци за тримесечието е 1,4 млн. лв.

Приходите от продажби за първото тримесечие намаляват с 4,2% на годишна база

10:05 | 27.05.10 г.
Автор - снимка
Създател
Консолидираната загуба на Златни пясъци за тримесечието е 1,4 млн. лв.

Златни пясъци АД отчита загуба за първото тримесечие в размер на 1,356 млн. лв. при отрицателен резултат от 1,413 млн. лв. година по-рано, показва консолидираният отчет на дружеството, публикуван чрез БФБ.

Приходите от продажби за тримесечието намаляват с 4,2% на годишна база до 2,695 млн. лв.

През миналата година консолидираните приходи на Златни пясъци намаляха повече от два пъти до 25,838 млн. лв. и дружеството отчете загуба от 684 хил. лв.

Основните рискове за предстоящия сезон са свързани с намаляване търсенето на туристически услуги, като последица от глобалната финансова криза, се казва в междинния доклад за дейността на дружеството.

Очаква се и спад на приходите от дъщерните дружества, които обслужват инфраструктурата на курортния комплекс, се казва още в доклада.

Последната сделка с акциите на Златни пясъци на БФБ е от 21 май на цена 2,80 лв., което представлява понижение от 20% от началото на годината и спад от 27% за последната година.

Пазарната капитализация на компанията е в размер на 18,2 млн. лв.

Свързани компании:

Златни пясъци АД(ZLP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:04 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още