IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Параходство Българско речно плаване става концесионер на пристанище Видин

Дружеството се ангажира да извърши значителни по обем инвестиции в материални активи, технически средства и оборудване, на стойност за първите 4 години общо 16 млн. лв.

12:52 | 02.06.10 г.
Параходство Българско речно плаване става концесионер на пристанище Видин

С решение на правителството „Параходство Българско речно плаване" АД - гр. Русе, е определено за концесионер на Пристанищен терминал Видин-Север и Пристанищен терминал Фериботен комплекс Видин, които са части от Пристанище за обществен транспорт с национално значение Видин, съобщи пресслужбата на Министерски съвет. Концесията е за срок от 30 години.

Офертата на „Параходство Българско речно плаване" АД и обвързващото предложение към нея отговарят на изискванията на Закона за концесиите, Правилника за прилагане на Закона за концесиите, както и на посочените в документацията за участие критерии, се казва в съобщението.

Определеното за концесионер „Параходство Българско речно плаване" АД се ангажира да извърши значителни по обем инвестиции в материални активи, технически средства и оборудване на стойност за първите 4 години общо 16 млн. лева, с цел развитие и модернизиране на пристанищните терминали, за да отговарят на всички технологични изисквания за основните извършвани дейности, се казва в мотивите за предоставяне на концесията.

С предоставянето на концесия на Пристанищен терминал Видин-Север и Пристанищен терминал Фериботен комплекс Видин ще се осигурят необходимите финансови средства за реконструкцията и модернизацията им, като едновременно с това ще се осигурят приходи за държавата от концесионни плащания. Размерът на таксите за държавата ще бъде пряко свързан с развитието на пристанищните терминали и приходите от всички дейности и се очаква да бъде общо за срока на концесията около 1,2 млн. евро, уточниха за Investor.bg от правителствената пресслужба.

Свързани компании:

Параходство Българско речно плаване АД(BRP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:13 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още