IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мажоритарят в Септона България планира търгово предложение през септември

Септона Гърция възнамерява да отпише компанията от регистъра на публичните дружества

17:14 | 10.06.10 г.
Автор - снимка
Създател
Мажоритарят в Септона България планира търгово предложение през септември

Септона АД, Гърция ще отправи през септември търгово предложение към останалите акционери на Септона България АД за закупуване на техните акции в дружеството.

Датата, на която предложението ще бъде регистрирано в Комисията за финансов надзор (КФН), е 17.09.2010, се казва в уведомлението, публикувано чрез БФБ.

Септона Гърция планира да обнови част от производственото оборудване на русенското дружество, което ще повиши продуктовия му асортимент, а в дългосрочен план и ценовата му гъвкавост.

След изтичане срока на предложението Септона Гърция възнамерява да отпише Септона България от регистъра на публичните дружества, се казва още в уведомлението.

През април БФБ листна новата емисия от 1 391 250 акции на Септона България, с което общият брой търгуеми акции на дружеството достигна 2 624 900, всяка с номинал 1 лв.

По този начин компанията набра над 7,2 млн. лв., като емисионната цена на акция бе 5,20 лв. Целта на увеличението на капитала бе да се погасят всички банкови кредити на компанията (5,74 млн. лв. към 30.09.2009) и да се развият продуктите на групата Септона в България.

Септона България АД произвежда козметични изделия от памук, като всички членове на Съвета на директорите на дружеството са гръцки граждани.

Свързани компании:

Септона България АД(SB0)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:58 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още