IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Софарма с 66% ръст на износа през юни на годишна база

Общите продажби се увеличават с 42% след 2% ръст на вътрешния пазар през юни

09:19 | 03.07.10 г.
Софарма с 66% ръст на износа през юни на годишна база

Софарма АД отчита 66% ръст на износа през юни на годишна база, съобщи дружеството чрез Бюлетин Investor.bg.

Общите продажби се увеличават с 42% на годишна база през юни, като ръстът на реализацията за вътрешния пазар е с 2% на годишна база.

За полугодието на 2010 г. продажбите се увеличават с 23% на годишна база, като тези за вътрешния пазар се запазват за същия период на 2009 г., а износът отчита 38% ръст.

Акционерите на Софарма гласуваха обратно изкупуване на собствени акции на цени между 2,5 и 5,5 лв./бр в срок от две години на общото събрание през юни, като дивидент не беше разпределен.

"Софарма винаги е имала последователна дивидентна политика, но в условията на финансова и икономическа несигурност в световен мащаб, ръководството предлага тази година дружеството да се въздържи от разпределяне на финансовия разултат. Има редица фактори, които предполагат подобно поведение, включително и експозицията на болниците към групата и общата картина във фармацевтичния сектор в страната", заяви в интервю за Investor.bg Пелагия Виачева, директор за връзка с инвеститорите в дружеството.

За последните 12 месеца акциите на Софарма поскъпват с 39% до 3,82 лв. за акция и 504 млн. лв. пазарна капитализация.
 

Свързани компании:

Софарма АД(SFA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:27 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още