IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН вписа емисията от увеличението на капитала на Биоиасис

На същото заседание КФН прие декларация за обявяване на действителните собственици на поднадзорните лица

13:43 | 05.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
КФН вписа емисията от увеличението на капитала на Биоиасис

На вчерашното си заседание Комисията за финансов надзор (КФН) е взела решение за вписване в публичния регистър на емисията акции, издадени от Биоиасис АД, с цел търговия на регулиран пазар, съобщи регулаторният орган.

Емисията е в размер на 800 хил. обикновени акции с право на глас и номинал от 1 лв всяка, издадени в резултат от увеличението на капитала на дружеството от 400 хил. лв. на 1,2 млн. лв.

КФН е отнела издадените лицензи за извършване на дейност като инвестиционни посредници на ИП София Инвест Брокеридж АД и ИП Булфин Инвест АД по искане на самите дружества.

Отнет е бил и издаденият лиценз за извършване на дейност като управляващо дружество на УД Кепитъл Маркетс Асет Мениджмънт АД по негово искане.

Комисията е одобрила промените в устава на Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ, гласувани на проведеното редовно общо събрание на дружеството на 23 юли.

На същото заседание КФН прие декларация за обявяване на действителните собственици на поднадзорните лица – пенсионно-осигурителните дружества, застрахователи, инвестиционни посредници и емитенти.

В декларацията, която скоро ще бъде публикувана на уебстраницата на КФН, са споменати данните, които поднадзорните лица трябва да предоставят.

Свързани компании:

Биоиасис АД(BIOA)

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ(BREF)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:39 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още