IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изпълнителният директор на Катекс освободен поради нецелесъобразни разходи

Илия Вандов е изпълнителен директор и на Руно-Казанлък, като е освободен и от този пост

11:59 | 17.08.10 г. 2
Изпълнителният директор на Катекс освободен поради нецелесъобразни разходи

С решение на Надзорния съвет на Катекс АД Илия Вандов е освободен и от поста изпълнителен директор на дружеството, като е назначена финансова ревизия за цялостна проверка на компанията, съобщиха от Катекс.

Свързаното Руно-Казанлък АД също съобщава, че поради нецелесъобразно изразходване на фирмени средства от поста си е освободен Илия Вандов, изпълнителен директор и на това дружество.

"Катекс АД произвежда вълнен текстил. Ситуацията на пазара на текстил не е лесна поради икономическата криза и натиска от страна на азиатски производители, но екипът на дружеството полага необходимите усилия Катекс да продължи успешно работата си като едно от едва няколкото предприятия, произвеждащо вълнени тъкани в Европа", съобщават от дружеството.

Казанлъшкото дружество активно търси нови пазарни възможности както в областта на платовете за униформени облекла, така и в „гражданското” производство в Западна Европа и Русия. През последните години Катекс и технологично свързаното с него Руно-Казанлък (преработващо сурова вълна до вълнена лента) диверсифицират дейността в редица несвързани с основния бизнес области – на територията на двете предприятия има изграден фотоволтаичен парк с инсталирана мощност 170 kW, който е в експлоатация от пролетта на 2009 г.

От 2006 г. Руно-Казанлък АД инвестира и в около 900 дка овощни насаждения (основно череши, но и малки площи с малини) край с. Габарево, като от следващата 2011 година градината поетапно навлиза във фаза на пълно плодоотдаване. Пазарният фокус по отношение на черешите отново ще бъде към Западна Европа. Усилията са насочени към това двете дружества да продължат стабилното си развитие и занапред, независимо от цикличните колебания в една или друга от сферите на дейност, се казва в съвместно прессъобщение на двете дружества.

Акциите на Катекс АД се търгуват на БФБ-София. Облигациите на Руно-Казанлък АД се търгуват на БФБ-София, като част от главницата е погасена предсрочно.

Свързани компании:

Руно-Казанлък АД - облигации(A1FA)

Катекс АД(KTEX)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
user##
преди 13 години
SIVEN, поради наличието на такива "дългогодишни екземпляри" болшинството от екс-държавни компании не функционират. Не съм акционер, но напълно подкрепям решението на надзорния съвет.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 2
SIVEN
преди 13 години
Илия Вандов е дългогодишен служител на компанията.Не е коректно дори и при такова нарушение да бъде освобождаван така: публично и за назидание.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още