fallback

Интеркапитал привлече 3,6 млн. лв. чрез увеличението си

Това е най-голямото увеличение на АДСИЦ от близо две години

15:17 | 19.08.10 г.

Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт АДСИЦ привлече 3,6 млн. лв. чрез увеличението си, съобщи дружеството.

От привлечените средства 2,2 млн. лв. са от полски инвеститори, както физически лица, така и 3 институционални инвестотира.

Сумата от 3,6 млн. лв. е около 30% от общо привлечените от акционери средства от създаването на АДСИЦ-а. Това е и най-голямото увеличение на АДСИЦ в последната година и половина (след това на Адванс Терафонд АДСИЦ). Увеличението е и най-голямото на БФБ от над две години сред дружествата, строящи и продаващи недвижими имоти, като предишното е в началото на 2008 г., реализирано от Феърплей пропъртис АДСИЦ.

От 11 август 2010 г. акциите на Интеркапитал се търгуват и на борсата във Варшава, с което дружеството стана първото у нас, листвано на две борси. Търговията стартира при цена от 8,14 злоти за акция, което е с около 30% над цената на същите акции, но на БФБ-София, съобщават от АДСИЦ-а. Впоследствие цената се установи около 7 злоти за акция, което все още представлява премия над цената на БФБ от порядъка на 15%, уточняват от Интеркапитал.

Плановете на дружеството в следващите 12 месеца предвиждат листване на по-високия пазарен сегмент на борсата в Полша, както и евентуално ново увеличение на капитала.

АДСИЦ-ът изгради комплекс Марина Кейп в с. Ахелой, както и притежава комплекс в к.к. Боровец.

Днес няма сделки с акции на дружеството на БФБ-София, както и на борсата във Варшава, където търговията тече до 17:30 ч. българско време.

Свързани компании:

Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт АДСИЦ - облигации(4ICA)

Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт АДСИЦ(ICPD)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:46 | 12.09.22 г.
fallback