IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Приходите на Актив Пропъртис за полугодието спадат повече от два пъти

Компанията отчита консолидирана загуба от 73 хил. лв. през първата половина на годината при печалба от 164 хил. лв. година по-рано

10:34 | 26.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Приходите на Актив Пропъртис за полугодието спадат повече от два пъти

Приходите от дейността на Актив Пропъртис АДСИЦ за полугодието спадат повече от два пъти на годишна база до 209 хил. лв., показва отчетът на дружеството, публикуван чрез Бюлетин Investor.bg.

Компанията отчита консолидирана загуба от 73 хил. лв. през първата половина на годината при печалба от 164 хил. лв. година по-рано.

Загубата на дружеството през миналата година бе 2,43 млн. лв., като се увеличи с 59% спрямо 2008 г.

През 2009 компанията отчете обезценки на имотите си за 2,8 млн. лв., което е с 89% повече от обезценките през 2008.

През второто тримесечие на 2010 Актив Пропъртис не е придобивал нови недвижими имоти и към 30 юни те продължават да бъдат на обща отчетна стойност 21,9 млн. лв., е видно от междинния доклад за дейността на дружеството.

През тримесечието компанията е гласувала 2 ст. брутен дивидент на акция за 2009, каквото беше и предложението, става ясно от доклада за дейността.

Основни акционери в Актив Пропъртис АДСИЦ към 30 юни 2010 са ПТ Холдинг АД с дял от 29%, ИД Адванс Инвест АД с дял от 5,7% и Сиенит ООД, което притежава 5,9% от капитала на дружеството.

Основните активи на дружеството са магазин в Бизнес център Актив на бул. "Цариградско шосе" в София, административна сграда в Пловдив, подземен гараж в търговски комплекс Гранд в Пловдив, земеделски имоти в землището на с. Крумово до летище Пловдив, парцели до гребната база в Пловдив, парцели в местността Алепу до Созопол, парцел в Свиленград.

Актив Пропъртис има и право на строеж върху имот на Софийски университет в съседство с проекта Карфур на Цариградско шосе, както и общежитие в Плевен и парцел в местност Славия (ул. Житница 21) в София.

Последната сделка с акциите на дружеството е от 23 април на цена 0,45 лв., което представлява спад от 25% от началото на годината и понижение от 7,6% за последната година.

Пазарната капитализация на компанията е в размер на 8,9 млн. лв. 
 

Свързани компании:

Актив Пропъртис АДСИЦ(AKTV)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:15 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още