fallback

Цената на Мостстрой се срути с 90% след новината, че е пред несъстоятелност*

Книжата на Холдинг Пътища потънаха с 32,5% в първите десет минути на днешната сесия

09:40 | 07.10.10 г. 14

Цената на Мостстрой се срути с 90% до 15 ст. за акция след новината късно вчера, че е е постъпила молба за започване на процедура за  несъстоятелност. Само за 15 минути тази сутрин са изтъргувани 83 559 акции от капитала на дружеството.

Причина за взетото решение е, че към настоящия момент Мостстрой АД се намира в състояние на неплатежоспособност и свръхзадълженост. Срещу дружеството има образувани редица изпълнителни дела, по които има наложени запори, възбрани, описи на движимо имущество, се казва в уведомлението.

Дългът към ОББ е изискуем от 31 май тази година, а лизингодателя Интерлийз си е взел машините през август и дружеството не може да работи.

Пазарната капитализация на Холдинг Пътища АД пък потъва с 33 на сто до 59,5 ст. за акция. В първите 15 минути на сесията бяха прехвърлени над 38 хил. акции от капитала на дружеството.

Като причина за разпродажбите може да се посочат общите собственици на двете компании. Друго общо между двете дружества е, че са участници в консорциума спечелил строителството на ЛОТ 4 от автомагистрала Тракия.

*Актуално към 9:45 часа

Свързани компании:

Мостстрой АД /в несъстоятелност/(5MY)

Холдинг Пътища АД /в несъстоятелност/(6H2)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:31 | 14.09.22 г.
fallback