IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Р. Плевнелиев: Нямам притеснения за строежа на Тракия заради Мостстрой

Министърът на регионалното развитие и благоустройството се надява да няма проблеми, защото лот 4 се строи от консорциум от 9 компании

11:29 | 07.10.10 г. 5
Автор - снимка
Създател
Р. Плевнелиев: Нямам притеснения за строежа на Тракия заради Мостстрой

„Нямам притеснения, че може да се случи нещо на лот 4 на "Тракия" и се надявам, че към момента няма да има последствия за строителството на магистралата, следим внимателно казуса“, заяви днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев във връзка с подадените документи за откриване на производство по несъстоятелност на Мостстрой АД.

Фирмата участва в консорциум от девет компании, които строят този пътен участък на магистралата.

“Ако беше само тази фирма изпълнител, би имало драматичен проблем”, допълни Плевнелиев, цитиран от БТА.

Вече е започнала е кореспонденция с консорциума, за да се изясни дали тази фирма ще бъде заменена с друга, каза министърът.

В казуса с "Мостстрой" е очевидно, че водеща българска компания е доведена до драматична ситуация, каза министърът.

Държавата е разработила механизма за разплащане с бизнеса през Българската банка за развитие, ако тази компания е имала да взима от държавата, защо не написаха две изречения и това щеше да реши казуса с държавните задължения, ако има такива, допълни Плевнелиев.

Министърът заяви, че е убеден, че ако има компании, които сега подадат заявление за изплащане на дължимите им от държавата суми за извършени, но неразплатени дейности, ще бъде намерен начин те да бъде удовлетворени.

Плевнелиев припомни, че е бил привърженик срокът за подаване на документи да бъде удължен до края на годината. Официално срокът изтече в края на септември, абсолютно съм убеден, че това не е окончателно решение, каза още той.

Министърът изрази притеснението си, че към момента в МРРБ има непотърсени от бизнеса 42 млн.лева и за тях не се получават писмени заявления от компаниите.

Свързани компании:

Мостстрой АД /в несъстоятелност/(5MY)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:29 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 0 rate down comment 4
dakl
преди 13 години
Eстествено е ,че държавата стои зад фалита на Мостстрой, както и зад много други фирми, тъй като рейдерството е главното в икономическата политика на Б.Б. т.е. заграбването на чужд бизнес.Човекът само това е правил през последните двадесет години и едва ли друго може от него да се очаква!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 5
постоянен
преди 13 години
Тепърва ще става интересно, не само тук, а в целия строителен сектор. От интервюто на министъра оставам с впечатление, че причината за фалита на Мостстрой е държавата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 0
lyusien
преди 13 години
комунистически *** които не позволиха португалците да построят магистралата Щяха да я построят навреме още преди 4 години Щяха да я построят с отлично качество защото след това щяхя да я експлоотират и потдържат Всичко беше вързано и отдавна щяхме да имаме цяла магистрала от Калотина до -Бургас Сега щеше да има достатъчно пари и за магистрала Черно море така и магистралаБургас -Варна - Шумен - Русе Щеше Чаоо Желая ви успех
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 4
jamiemirror
преди 13 години
Че какви притеснения, тя фалира - и сега повлече и Пътища. Какво да му се случи на лот 4 на Тракия без подизпълнители хехехехе, пак вицове и приказки от 1001 нощ. Колко време му остава на това правителство - и колко време ще се "строи" магистралата?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още