IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН временно забрани търговото предложение към акционерите на Формопласт

Търговата цена от 1,17 лв. за акция бе равна на цената, по която Пластхим-Т закупи 51% от Формопласт от Еврохолд

10:14 | 22.10.10 г.
Автор - снимка
Създател
КФН временно забрани търговото предложение към акционерите на Формопласт

Комисията за финансов надзор (КФН) е издала временна забрана за публикуване на търгово предложение от Пластхим-Т АД за закупуване на акции на Формопласт АД от останалите акционери на дружеството, се казва в съобщение на КФН.

На 6 октомври търговата цена от 1,17 лв. за акция на Формопласт бе оценена като справедлива от Съвета на директорите на Формопласт, тъй като за оценката са използвани и правилно приложени изискваните от закона оценъчни методи.

Търговото предложение е било получено във Формопласт на 30 септември 2010, като според нормативната уредба се публикува становище на Съвета на директорите за него.

Поради пропуск в нормативната уредба, търговото предложение или части от него не се публикуват чрез БФБ или КФН в деня на внасянето на търговото предложение в дружеството и в КФН, и обществеността научава благодарение на становището на Съвета на директорите.

На 16 септември Пластхим-Т купи 51% от Формопласт от Еврохолд България АД  при цена от 1,17 лв. на акция и обща стойност на сделката от 2,27 млн. лв., като има договорка за продажба и на остатъчния пакет на Еврохолд във Формопласт.

Акциите на Формопласт приключиха вчерашната търговия на БФБ на ниво от 1,08 лв. за брой, което се равнява на пазарната капитализация в размер на 4,1 млн. лв.

Свързани компании:

Формопласт АД(FORM)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:29 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още