IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Софарма учредява дъщерно дружество в Полша

Полското дружество ще бъде ангажирано с продажбата на продуктите на Софарма на местния пазар

18:12 | 04.11.10 г.
Автор - снимка
Създател
Софарма учредява дъщерно дружество в Полша

Съветът на директорите на Софарма АД е взел решение да учреди дъщерно дружество в Полша, съобщи компанията чрез Бюлетин Investor.bg.

Софарма Варшава ООД ще бъде 100% собственост на Софарма АД, като полското дружество ще бъде ангажирано с продажбата на продуктите на Софарма на местния пазар.

Очаква се скоро акциите на Софарма да бъдат листнати на Варшавската фондова борса. Как става прехвърлянето на акции от България в Полша и колко струва може да видите тук.

Фармацевтичната компания запази приходите си от продажби през октомври, като за първите десет месеца на годината те се повишават със 17% на годишна база.

Акциите на Софарма прибавят 0,1% в днешната търговия на БФБ до ниво от 3,90 лв. за брой, което представлява понижение от 1,5% от началото на годината и спад от 2,5% за последните 12 месеца. Пазарната капитализация на компанията е в размер на 514,7 млн. лв.

Свързани компании:

Софарма АД(SFA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още