IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Асенова Крепост АД ще набира до 10 млн. лв. чрез увеличение на капитала

Увеличението ще бъде успешно, ако бъдат записани и платени половината от предложените 800 хил. акции с емисионна стойност 12,50 лв. всяка

11:42 | 24.11.10 г.
Автор - снимка
Създател
Асенова Крепост АД ще набира до 10 млн. лв. чрез увеличение на капитала

Управителният съвет (УС) на Асенова Крепост АД е взел решение за увеличение на капитала на дружеството от 1 232 568 лв. на 3 632 568 лв., съобщиха от компанията чрез Бюлетин Investor.bg.

За целта производителят на полимерни опаковки и материали ще емитира 800 хил. акции с номинал 3 лв. всяка, какъвто е номиналът на съществуващите 410 856 акции.

Емисионната стойност на новите акции ще бъде 12,50 лв., т.е. при пълно записване компанията ще набере 10 млн. лв., като емисията ще бъде успешна, ако бъдат записани половината от тях.

С всяко право за участие в увеличението ще могат да се закупят 1,95 акции – цифра, получена от съотношението на новите към съществуващите акции.

Конкретните дати за търговия с правата, записване на акции и на аукциона за неизползваните права ще бъдат посочени допълнително.

Борсовият член, упълномощен да обслужва увеличението на капитала, е ИП Централна кооперативна банка АД.

Основни клиенти на дружеството, по информация от неговия уебсайт, са „Лукойл - Нефтохим” - Бургас, “Агрополихим”- Девня, “Неохим” – Димитровград, “Бентонит” – Кърджали, “Калцит” - Асеновград, “Кристал ” - Пловдив, “Захарни заводи” - Горна Оряховица, “Роял фуудс“ - София, “Унипак” - Павликени, “Победа” – Бургас, “Бела България” – Пловдив, “Фикосота Синтез” – Шумен, “Кока Кола България”, “Медика” - Сандански, “Етропал” – Етрополе, “Чайка фарма”, “БТ” - Пловдив, птицекланници в Стара Загора, Плевен, Русе и Монтана, месокомбинати в Хасково, Ловеч, Силистра и Монтана, пивоварни в Пловдив, Шумен и Стара Загора.

Там също така се казва, че компанията е най-големият производител на полимерни опаковки на Балканския полуостров.

За деветмесечието на 2010 приходите от продажби на асеновградската фирма се повишават с 11% на годишна база до 21,4 млн. лв., но е отчетена загуба от 2,1 млн. лв. при такава от 824 хил. лв. за същия период на 2009.

Последната сделка с акциите на дружеството на БФБ е от 12 ноември на цена 12 лв. за брой, което представлява ръст от 71% от началото на годината. Пазарната капитализация на компанията е в размер на 4,9 млн. лв.

Мажоритарен акционер в Асенова Крепост АД към 30 септември 2010 е Химимпорт Инвест АД с 50,55% от капитала. Пенсионните фондове на ЦКБ Сила притежават общо 19,96%, а ДПФ Съгласие – 5,05%.

В началото на миналата седмица УС на Холдинг Асенова Крепост АД, който също е с мажоритар Химимпорт Инвест АД (53,89%), взе решение за увеличение на капитала от 355 799 лв. на 5 млн. лв. чрез емисия на 4 644 201 с емисионна стойност 2,70 лв.

По този начин при пълно записване холдингът ще набере повече от 12,5 млн. лв., като емисията ще бъде успешна отново, ако бъдат записани половината от акциите. 

Свързани компании:

Холдинг Асенова Крепост АД(6AS)

Асенова крепост АД(ASKR)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:48 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още