IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трейс ще бъде глобен за забавяне на АМ Тракия, Холдинг Пътища работи в срок*

Близо четири месеца е закъснението от графика за Трейс груп холд

13:26 | 29.11.10 г.
Трейс ще бъде глобен за забавяне на АМ Тракия, Холдинг Пътища работи в срок*

С 250 000 евро ще бъде глобен консорциумът Магистрала Трейс за строителството на Лот 2 от автомагистрала Тракия заради късно внесен сертификат от първия етап, съобщи Агенция Фокус.

Това е казал на пресконференция председателят на Управителния съвет на Агенция Пътна инфраструктура (АПИ) Божидар Йотов.

Лот 2 има известно забавяне заради невнесения сертификат от първия етап. Близо четири месеца е закъснението в графика от консорциума с участие на Трейс Груп холд.

„Ще наложим санкция, а ако те наваксат, тези пари ще им бъдат върнати”, е казал Йотов. Санкцията е 20% от стойността на строително-монтажните дейности.

Строителството на лот 3 и лот 4 е в график, е посочил Йотов. Очаква се трите лота на автомагистрала Тракия да влязат в експлоатация през лятото на 2012 година.

По лот 4 на автомагистрала Тракия няма постъпило искане от изпълнителя за увеличаване на цената, уточни още Йотов.

В консорциумът изпълнители на Лот 4 са Холдинг Пътища и Мостстрой АД. В края на октомври тази година премиерът Бойко Борисов заяви, че строителството на магистралата се бойкотира. По думите му 9 фирми, сред които и обявилата фалит "Мостстрой" на Васил Божков не работят добре, затова им дава срок от 1 месец да се вземат в ръце и да продължат строежа на магистралата.

Божидар Йотов обяви, че днес в АПИ е получена банкова референция от Първа инвестиционна банка АД, с която се потвърждава, че Холдинг Пътища АД е клиент на банката от 19.10.1999 г. ПИБ АД издава банкови гаранции във връзка с дейността на дружеството в областта на пътното строителство.

* Актуализирано в 15:20 ч. с банковите гаранции на Първа инвестиционна банка във връзка дейността на Холдинг Пътища в областта на пътното строителство.

Свързани компании:

Трейс Груп Холд АД(T57)

ТБ Първа Инвестиционна Банка(FIB)

Мостстрой АД /в несъстоятелност/(5MY)

Холдинг Пътища АД /в несъстоятелност/(6H2)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:14 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още