IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Веселин Генчев: Водим преговори с три типа инвеститори

Обект на преговори са сградите на БенчМарк Фонд имоти на ул. Раковски и на бул. Цариградско шосе в София, както и на дружеството като цяло

11:10 | 14.12.10 г. 3
<p>Веселин Генчев. Снимка: Личен архив</p>

Веселин Генчев. Снимка: Личен архив

Водим преговори за сградата на ул. Раковски, за тази на бул. Цариградско шосе, както и за фонда като цяло. За сградата на ул. Раковски водим активни преговори с представителството на Европейския парламент и Европейската комисия, а ако се договорим с потенциалния партньор за сградата на бул. Цариградско шосе, той може да придобие и двете сгради, заяви Веселин Генчев, изпълнителен директор на БенчМарк фонд имоти АДСИЦ.

Трети тип инвеститори, с който се водят преговори, са желаещи да купят акции, а не директно активите на фонда. Не е необходимо да придобиват мажоритарен пакет във фонда, а с 20-30% могат да си партнират с мениджмънта и да участват във вземането на решенията, уточни Генчев.

На въпрос какви са предимствата на сградата на бул. Цариградско шосе, Веселин Генчев уточни, че локацията е била чудесна още когато е купуван парцелът. След една година дотам ще стига метро и със строения паркинг за 1 500 автомобила, мястото ще стане едно от най-предпочитаните в София, което влияе на оценката на проекта.

Пенсионни фондове и доста индивидуални инвеститори са придобили пакета на Landsbanki, посочи Веселин Генчев.

Тази сутрин акциите на БенчМарк фонд имоти АДСИЦ поскъпват с 27,8% до 23 ст. за акция при обем от 99 991 акции.

На17 януари 2010 г. е свикано общо събрание на акционерите в АДСИЦ-а за смяна на името му, като предложението е той да се нарича Фонд имоти АДСИЦ.
 

Свързани компании:

Фонд имоти АДСИЦ(FUES)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:34 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
blago72
преди 13 години
Нищо особено - има много други такива сгради, със подобни параметри. Тя ще се даде под наем, независимо дали е на 1 наемател,но не съм убеден, че е плюс такава стратегия. Няма да е никак лесно да бъде убеден някой толкова голям клиент да отиде там.Да видим, да видим.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
dex
преди 13 години
35000 кв. м, 1500 парко места, и метро догодина...малко ли е? сградата е подходяща за 1 голям ползвател, не да се дава под наем-...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
blago72
преди 13 години
Не можах да разбера какви са предимствата на сградата на Цариградско шосе?Освен ако някой от големите играчи не излъже (срещу голяма комисион) някой корпоративен западен клиент, дето не знае България къде е на картата, не виждам шанс сградата да може да се отдаде под наем на нещо повече от 6-7 евро нето.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още