IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ФНИ България АДСИЦ продаде 3 356 дка земеделски земи

След извършените продажби на имоти в областите Плевен, Русе, В.Търново, Враца и Ловеч, дружеството разполага с 23 301 дка земи

16:26 | 16.12.10 г.
Автор - снимка
Създател
ФНИ България АДСИЦ продаде 3 356 дка земеделски земи

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ е продало 3 356 декара обработваеми земеделски
земи, находящи се в областите Плевен, Русе, В.Търново, Враца и Ловеч, съобщи компанията чрез Бюлетин Investor.bg.

След извършените продажби на имоти общо притежаваните от дружеството земеделски земи възлизат на 23 301 декара.

Дружеството е сключило договор за наем за още 1 151 кв.м офис площи в Камбаните Бизнес Център с основния наемател на сградата Хюлет-Пакард Глоубъл Деливъри България Център.

През изминалата година по-голямата част от тези площи са били използвани от други наематели, с които е постигната договореност заеманите офиси да бъдат освободени най-късно в началото на следващата година.

След смяната на наемателите заетостта на сградата ще достигне 96,2%, се казва още в съобщението.

Камбаните Бизнес Център представлява офис сграда с РЗП от 16 335 кв.м и открит паркинг с общо около 240 места. Сградата се намира на Околовръстния път на София срещу Бизнес Парк София.

ФНИ България АДСИЦ притежава имотите на Мосю Бриколаж в София (Цариградско шосе) и Варна, парцели в местността Камбаните в София и други.

Дружеството натрупа печалба от 1,84 млн. лв. за деветте месеца на 2010 г., от които 680 хил. лв. през третото тримесечие.

Последната сделка с акциите на АДСИЦ-а на БФБ е от вчера на цена 0,49 лв. за брой, което представлява ръст от 32% за последните 12 месеца. Пазарната капитализация на компанията е в размер на 29,4 млн. лв.

Свързани компании:

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ(BREF)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:01 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още