IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН потвърди проспекта за увеличение на капитала на Холдинг Асенова Крепост АД

Комисията е вписала в регистъра си емисията акции от увеличението на капитала на Балканкар Заря АД

12:03 | 06.01.11 г.
Автор - снимка
Създател
КФН потвърди проспекта за увеличение на капитала на Холдинг Асенова Крепост АД

На свое заседание от 5 януари 2011 г. Комисията за финансов надзор (КФН) е потвърдила проспект за първично публично предлагане на емисия ценни книжа, които ще бъдат издадени от Холдинг Асенова Крепост АД в резултат на увеличение на капитала на дружеството. Комисията вписва посочената емисия акции (в процес на емитиране) в своя регистър.

В средата на ноември Управителният съвет на Холдинг Асенова Крепост АД взе решение за увеличение на капитала на дружеството от 355 799 лв. на 5 000 000 лв.

Новите 4 644 201 обикновени, поименни, безналични акции, с право на глас и номинал 1 лев ще бъдат с емисионна стойност 2,70 лв., т.е. при пълно записване компанията ще набере повече от 12,5 млн. лв., като емисията ще бъде успешна ако бъдат записани половината от акциите.

Надзорният орган намалява обхвата на лиценза на ИП Ти Би Ай Инвест ЕАД от голям на среден лиценз по искане на самото дружество.

Регулаторът също така вписва емисия акции, издадена от Балканкар Заря АД с цел търговия на регулиран пазар. Емисията е в размер на 1 081 900 броя обикновени, поименни, безналични акции, с право на глас, с номинална стойност 1 лев всяка. Емисията е в резултат на увеличение на капитала на дружеството от 1 322 056 лева на 2 403 956 лева.
 

Свързани компании:

Балканкар-Заря АД(BZR)

Холдинг Асенова Крепост АД(6AS)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:39 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още