IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прайм Пропърти планира да купи парцел за 1,275 млн. евро от основен акционер

Имотът, собственост на Победа АД, е разположен в Манастирски ливади Запад в София и граничи с детелината на Околовръстен път

13:27 | 24.01.11 г. 4
Прайм Пропърти планира да купи парцел за 1,275 млн. евро от основен акционер

Акционерите на Прайм Пропърти БГ АДСИЦ ще гласуват за покупката на парцел в София, собственост на Победа АД, един от основните акционери на дружеството и част от мажоритарния контрол.

Съветът на директорите на дружеството предлага, в съотвествие с предложението от потенциалната насрещна страна и водените преговори, цена на сделката в размер на 1,275 млн. евро без ДДС, като максимално допустимата е 1,542 млн. евро без ДДС.

Общото събрание е свикано за 24 февруари 2011 г. от 10 часа, като акционерите ще гласуват и за удължаване на срока на съществуване на АДСИЦ-а до 31 декември 2020 г.

По последни данни Делта фуд ООД притежава 46,49% от Прайм пропърти БГ АДСИЦ, Победа АД държи 21,99%, а Българско туристическо дружество – 9,23%. Участие в последните две има бизнесменът Сава Чоролеев.

Парцелът, обект на гласуването, е с площ 2 353 кв. м., от които 16 кв. м. отредени за улица. Графично измерената площ, след приспадане на регулацията, е 2 337 кв. м., споделят от оценителя.

Имотът се намира в гр. София, кв. Манастирски ливади Запад, и е с лице на отклонението от бул. България към Околовръстен път в посока Перник. В посоките запад и север се изграждат нови жилищни и административни сгради, се казва в материалите към дневния ред на общото събрание.

Цената, определена от оценителя за парцела от  2 337 кв. м. е в размер на 1,4 млн. евро (600 евро/кв. м.) на база средна стойност на офертите продава в извадката.

Предложението е Прайм Пропърти БГ АДСИЦ да купи парцела от Победа АД за 1 401 000 евро или 2 742 000 лв.

За последните 12 месеца акциите на дружеството поскъпват с 30,66% до 0,75 лв. за акция и 26,8 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

Прайм Пропърти БГ АДСИЦ(PPBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:30 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 0 rate down comment 0
p.siarov
преди 13 години
Да допълня - "в част II, абз.2"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 0
p.siarov
преди 13 години
Информацията в статията е неточна в много отношения но ... медии.Всъщност предлаганата цена е приблизително 546 евро на кв.м., Сава Чоролеев не е свързано лице с Делта фуд ООД и т.н.Ако погледнете доклада на съвета на директорите, в част абз.2 изрично се иизтъква, че акционерите Сава Чоролеев и Победа АД няма да гласуват на по тази точка от дневния ред на Общото събрание.Колкото до осигуряваните в Доверие - не знам какво ще пият, но фондовете доверие не са акционер в Прайм Пропърти БГ АДСИЦ от около 6 месеца.А че ще се строи на парцела - разбира се!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 1
Didkata
преди 13 години
600 евро на кв.м. Там небостъргач ли ще се строи??? Не би ли трябвало г-н Чоролеев да не гласува на общото събрание, тъй като е в конфликт на интереси. Или осигуряваните в Доверие ще пият по една студена вода???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 1
VBT
преди 13 години
Ха-ха, Покупка при 600 евро на квадрат и то от "основните акционери на дружеството и част от мажоритарния контрол".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още