IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН потвърди проспектите на Инвестор.БГ, ФЕЕИ АДСИЦ и Асенова крепост

Комисията е приела на първо четене Проект на наредба за изменение и допълнение на Наредба № 35 за капиталовата адекватност и ликвидност на инвестиционните посредници

18:43 | 24.01.11 г.
Автор - снимка
Създател
КФН потвърди проспектите на Инвестор.БГ, ФЕЕИ АДСИЦ и Асенова крепост

Комисията за финансов надзор (КФН) е потвърдила проспект за публично предлагане на емисия акции, която ще бъде издадена от Инвестор.БГ АД. Емисията е в размер на 239 892 броя обикновени акции, с номинална стойност 1 лев всяка и емисионна стойност 12,40 лева. Емисията е издадена в резултат на увеличение на капитала на дружеството от 1 199 460  лева на 1 439 352 лева.

Комисията потвърждава също проспект за публично предлагане на емисия акции, която ще бъде издадена от Фонд за енергетика и енергийни икономии - ФЕЕИ АДСИЦ. Емисията е в размер на 5 213 496 броя обикновени акции с номинал 1 лев и емисионна стойност 1,30 лева. Емисията е издадена в резултат на увеличение на капитала на дружеството от 1 303 374  лева на 6 516 870 лева.

КФН е потвърдила и проспект за публично предлагане на емисия акции, която ще бъде издадена от Асенова крепост АД. Емисията е в размер на 800 000 обикновени акции с номинална стойност 3 лева и емисионна стойност 12,50 лева всяка. Емисията е издадена в резултат на увеличение капитала на дружеството от 1 232 568  лева на 3 632 568 лева.

Надзорният орган вписва горепосочените емисии акции във водения от него регистър.

Регулаторът разрешава на Управляващото дружество Райфайзен Кепитъл Мениджмънт ГмбХ, Австрия да предлага на територията на България дялове на управляваните от него договорни фондове: Райфайзен-Активни-Стоки, Райфайзен-Енергийни-Акции, Райфайзен-Защита от Инфлация-Фонд и Райфайзен-Инфраструктурни-Акции.

КФН отнема издадения лиценз за извършване на дейност като инвестиционен посредник на ЕФГ Секюритис България ЕАД по искане на дружеството. 

Комисията одобрява промени  в устава на  БенчМарк фонд имоти АДСИЦ, свързани с промяна на наименованието на дружеството, което ще се нарича Фонд имоти АДСИЦ. Другата промяна е свързана с адреса на управление на дружеството – гр. София, бул. Цариградско шосе №159.

КФН издава одобрение на Ай Пи Ес Сървисиз ООД да извършва дейност като застрахователен брокер при условията на свобода на предоставяне на услуги на територията на Румъния.

Регулаторът е приел на първо четене Проект на наредба за изменение и допълнение на Наредба № 35 за капиталовата адекватност и ликвидност на инвестиционните посредници.

Проектът е изготвен с цел транспонирането на член 1, точки 3, 4, 16 и 17 и приложение I, точка 1, точка 2, буква в), точка 3, и точка 5, буква б), подточка iii от Директива 2010/76/ЕС.

Основните изменения са свързани с въвеждането на изисквания относно възнагражденията на следните категории персонал на инвестиционните посредници: висшия ръководен персонал; служители, чиято дейност е свързана с поемане на рискове; служители, изпълняващи контролни функции.

В тази връзка инвестиционите посредници трябва да разработят и прилагат политики за възнагражденията на посочените категории персонал. В тях трябва да са разписани начините, по които се определят тези възнагражнения. Въведени са и задължения за инвестиционните посредници за разкриване на информация относно приетите политики за възнагражденията.

Проектът ще се публикува на интернет страницата на КФН в раздел Нормативна уредба, подраздел Проекти, и е изпратен за съгласуване със заинтересованите страни. 

Свързани компании:

Фонд за енергетика и енергийни икономии - ФЕЕИ АДСИЦ(FEEI)

Асенова крепост АД(ASKR)

Инвестор.БГ АД(IBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:55 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още