fallback

Свилоза АД провежда едни от първите дистанционни общи събрания

Ще се гласува преструктуриране на кредит към ЕБВР, като може да се гласува със стандартно писмо или с e-mail, подписан с универсален електронен подпис

12:59 | 22.02.11 г.

Свилоза АД ще бъде една от първите публични компания в България, която ще проведе дистанционно общо събрание на акционерите си. Събитието е насрочено за 2 април 2011 г. в гр. Свищов.

През миналата година възможност за дистанционно гласуване дадоха Монбат, Билборд и други дружества.

На събранието на Свилоза АД ще може да се гласува чрез стандартно писмо, изпратено по пощата или куриер, както и с e-mail, подписан с универсален електронен подпис и пратен на svilosa@svilosa.bg.

Документът, изпратен със стандартна поща, трябва да съдържа данни за идентификация на акционера; брой на акциите, за които се отнася; дневен ред на въпросите, предложени за обсъждане на конкретното заседание на общото събрание на акционерите на дружеството, съгласно обявената в Търговския регистър покана за свикване на общо събрание на акционерите; предложенията за решения по всеки от въпросите от дневния ред; начин на гласуване по всеки от въпросите в дневния ред (за всеки от въпросите от дневния ред трябва да се посочи само един от изброените начини на гласуване: «За», «против» или «въздържал се»); дата и подпис;

Акционерите ще гласуват за преструктуриране на кредит от ЕБВР за Свилоза АД и дъщерното й Свилоцел.

Размерът на главницата към 31 декември 2010 г. е 18 млн. евро. Размерът на начислените и неплатени лихви е 1,5 млн. евро. Разходите по управление на заема са 239 хил. евро. За януари 2011 г. има неплатени лихви в размер на 87 хил. евро.

Предвижда се главницата да бъде предоговорена на максимум 21 млн. евро, а началото на плащанията по нея да започнат през март/април 2011 г. Крайният срок за погасяване според предложението е октомври 2015 г., а лихвата - 3-месечен EURIBOR + 3,5% надбавка.

Предлага се крайната погасителна вноска по заема да е 6,2 млн. евро през 2015 г., както и да бъдат платени допълнително 4 млн. евро извън погасителния план, с цел по-бързото погасяване на задължението.

В предложението е заложено допълнителните плащания да бъдат осигурени от приходи по делото на Свилоцел ЕАД срещу Andritx OY, 60% от превишението на планираните свободни парични средства по бизнес план и заем от мажоритарния акционер на Свилоза АД - А.Р.У.С Холдинг АД до размера на попълване на сумата от 1 до 3 млн. евро.

За последните 12 месеца акциите на дружеството поскъпват с 90% до 1,9 лв. за акция и 60,3 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

Свилоза АД отписано(3MZ)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:23 | 09.09.22 г.
fallback