IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акционерите на Прайм Пропърти гласуваха покупката на парцел за 1,275 млн. евро

Извънредното общо събрание на дружеството е гласувало и за удължаване срока на съществуване на АДСИЦ-а до края на 2020

13:05 | 01.03.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
Акционерите на Прайм Пропърти гласуваха покупката на парцел за 1,275 млн. евро

Акционерите на Прайм Пропърти БГ АДСИЦ са одобрили предложението на Съвета на директорите (СД) на дружеството за покупката на парцел на стойност 1,275 млн. евро без ДДС, става ясно от протокола на Извънредното общо събрание, проведено на 24 февруари, публикуван чрез БФБ.

Парцелът, собственост на Победа АД - един от основните акционери на дружеството, е с площ 2 353 кв. м., от които 16 кв. м. отредени за улица, като графично измерената площ, след приспадане на регулацията, е 2 337 кв. м.

Имотът се намира в гр. София, кв. Манастирски ливади Запад, и е с лице на отклонението от бул. България към Околовръстен път в посока Перник. В посоките запад и север се изграждат нови жилищни и административни сгради.

Извънредното общо събрание е гласувало и за удължаване на срока на съществуване на АДСИЦ-а до 31 декември 2020.

Доводите на СД са били, че с оглед на икономическата ситуация, тази и следващата година не са подходящи за ликвидация на дружеството, и че след един десетгодишен период ще има много по-добри възможности за реализация на неговото портфолио, както и за евентуаленм изход на акционерите от направените инвестиции.

По последни данни Делта фуд ООД притежава 46,49% от Прайм пропърти БГ АДСИЦ, Победа АД държи 21,99%, а Българско туристическо дружество – 9,23%. Участие в последните две има бизнесменът Сава Чоролеев.

Акциите на Прайм Пропърти приключиха вчерашната търговия на БФБ на ниво от 0,75 лв. за брой, което представлява понижение от 2,6% от началото на годината и ръст от 27% за последните 12 месеца. Пазарната капитализация на компанията е в размер на 26,8 млн. лв.

Свързани компании:

Прайм Пропърти БГ АДСИЦ(PPBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:37 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 32 rate down comment 8
орк
преди 13 години
от следката Победа прави 275 000 евро печалба, което е нищо на фона на продажбите и примерно субсидията от 5 млн лева по Конкурентноспособност. А АДСИЦ-а си влиза в ролята на дивелопър
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още