IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И Уеб Медия Груп ще се възползва от опцията за обратно изкупуване на облигациите

Компанията ще заплати такса от 2% за предсрочното погасяване, както бе предвидено при преструктурирането на емисията миналия септември

12:31 | 17.03.11 г.
Автор - снимка
Създател
И Уеб Медия Груп ще се възползва от опцията за обратно изкупуване на облигациите

На 18 април Уеб Медия Груп АД ще упражни опцията за обратно изкупуване на облигациите си преди падежа, съобщи дружеството чрез БФБ.

Компанията ще изкупи цялата непадежирала част от облигационния си заем в размер на 1,2 млн. лв. на цена 102% от номинала, се казва в съобщението.

Обратното изкупуване ще се извърши при спазване изискванията и условията, залегнали в проспекта за емитиране за заема, както и приетите решения от извънредното Общо събрание на облигационерите, проведено на 16.09.2010.

Необходимите средства за изкупуването ще бъдат депозирани по сметка на банката довереник - Банка Пиреос България АД, и изплатени на облигационерите чрез Централен депозитар АД, съгласно сключен договор.

Акциите на компанията реагираха положително на новината, като се повишават с 9,1% в днешната сесия до 0,76 лв. за брой.

Петгодишната емисия на дружеството в размер на 1,25 млн. лв. падежираше на 19 март 2013, но през септември бе удължена с една година. Годишната лихва по облигациите е в размер на 8,25% годишно, платима всяко тримесечие.

Досега по емисията бяха изплатени 50 хил. лв., като остатъкът бе предвидено да бъде погасен с последните 11 лихвени плащания (първото на 19.09.2011) при нарастващи вноски от 60 до 150 хил. лв.

Събранието разреши на емитента да получава заеми от трети лица в размер до 1,3 млн. лв., ако средствата са с цел погасяване на облигационния заем.

В началото на тази седмица от Спектър Нет ЕАД също обявиха, че ще се възползват от кол опцията за предсрочно погасяване на облигациите си, като компанията ще заплати 1% такса за това върху емисията в размер на 4,25 млн. лв.

Свързани компании:

Уеб Медия Груп АД - облигации падежирана емисия(45WA)

Уеб Медия Груп АД(WMG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:52 | 16.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още