IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Уеб Медия Груп погасява облигациите си чрез десетгодишен заем с лихва от 5%

Част от заема ще се използва от дружеството за финансиране на оперативната му дейност

12:53 | 18.03.11 г.
Автор - снимка
Създател
Уеб Медия Груп погасява облигациите си чрез десетгодишен заем с лихва от 5%

Общото събрание на акционерите на Уеб Медия Груп, проведено на 16 март, е овластило Съвета на директорите на дружеството да сключи договор за заем, съгласно чл.114 ал.1 т.2 от ЗППЦК, с Развитие имоти ООД.

Заемът е в размер на 1,5 млн. лв. при лихва от 5% годишно. Той падежира на 1 октомври 2021, като до 01.04.2012 ще има гратисен период за лихва и главница.

Средствата ще бъдат използвани за обратно изкупуване на цялата непадежирала част (1,2 млн. лв.) от облигационния заем на дружеството, както и за финансиране на оперативната му дейност.

Обезпечението по заема е запис на заповед от Уеб Медия на стойност 1,5 млн. лв. Дружеството ще има възможност да погасява предсрочно заетите средства без да му бъдат налагани наказателни лихви.

Вчера Уеб Медия Груп обяви, че ще се възползва от опцията за обратно изкупуване на облигациите си, които падежираха на 19 март 2013, и по които компанията плаща лихва в размер на 8,25% годишно.
 

Свързани компании:

Уеб Медия Груп АД - облигации падежирана емисия(45WA)

Уеб Медия Груп АД(WMG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:27 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още