IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шефът на НАП: Сделката за "Кремиковци" е мистериозна, възложили сме проверка

Фирмата, която купи завода, е под постоянен мониторинг, заяви директорът на НАП Красимир Стефанов

10:01 | 27.04.11 г.
Шефът на НАП: Сделката за "Кремиковци" е мистериозна, възложили сме проверка

Сделката за "Кремиковци" е доста мистериозна, но ние вече сме възложили проверка, заяви директорът на Националната агенция по приходите (НАП) Красимир Стефанов пред bTV.

След като в общественото пространство излезе информация за собственика на фирмата, която купи комбината и за банковия заем, ние се самосезирахме. Така че произходът на средствата е изяснен. Оттук нататък нас ни интересува НАП да си събере 80 милиона задължения, които "Кремиковци" ни дължи, както и да проследи данъчното поведение на тази чисто нова фирма, допълни Красимир Стефанов.

Оттук нататък слагаме фирмата под постоянен мониторинг, категоричен е шефът на НАП.

По думите му не е от компетенцията на НАП да следи как банката се е съгласила да отпусне такава сума пари на фирма, създадена преди месец. Според него по този въпрос проверка трябва да направи Банков надзор.  

Комбинатът беше купен за 316 млн. лв. от регистрираната преди месец фирма „Елтрейд къмпани“, собственост на 26-годишния Лъчезар Варнаджиев, която беше единствен участник в търга. Първа инвестиционна банка официално обяви, че е финансирала изцяло сделката за "Кремиковци".

Свързани компании:

Кремиковци АД /в несъстоятелност/(4KW)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:07 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още