IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В Слънчев бряг събарят старите сергии и въвеждат нова схема на търговия

Според новата визия обслужващите обекти ще са съобразени с предназначението на съседните имоти

16:10 | 16.05.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
В Слънчев бряг събарят старите сергии и въвеждат нова схема на търговия

Ръководството на „Слънчев бряг“ АД ще направи предложение за законодателни промени и ще потърси съдействието на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) във връзка с допуснатите нарушения при поставянето на временните обекти на плажната ивица, съобщиха от ръководството на курортния комплекс.

„Сегашният пейзаж, ограждащ достъпа до плажа и морето с непробиваема стена от кичозни сергии и бараки, освен че е недопустим, е и незаконен и нарушава условията, при които държавата е предоставила концесията на частни фирми“, аргументират се от борда.

Според Борда на директорите най-наболелият проблем за комплекса, който през лятото е посещаван от над 100 хил. туристи, е регламентирането на търговските дейности и временните обекти. В края на миналия сезон съвместна комисия, съставена от специалисти на държавата и община Несебър, констатира наличието на около 350 незаконни магазини, заведения и сергии на територията на Слънчев бряг.

За незаконните обекти от години не се заплаща никакъв наем и такси от страна на ползвателите.



За да се пресече порочната практика и в комплекса да се въведат законови и европейски норми на търговия и обслужване, Бордът на директорите изработи специална схема за разполагане на обекти за търговски и други обслужващи дейности, съобщават от дружеството.

Схемата е съгласувана с общината и с МРРБ и отговаря на всички нормативни изисквания на Закона за устройство на територията (ЗУТ) и местните общински наредби, допълват от „Слънчев бряг“.

Според новата визия обслужващите обекти ще се поставят върху части от площадни и улични пространства, които са държавна собственост и ще са съобразени с предназначението на съседните имоти. Освен това те не трябва да затрудняват пешеходния поток.

В схемата са разработени зони с различни функционални предназначения, които включват широк спектър от услуги - площи за магазини и за обществено хранене, места за художници, продажба на вестници и списания, телефонни кабини, сметосъбиращи съоръжения и т.н.

„Паралелно със стриктното регламентиране на търговската дейност и изчистването на Слънчев бряг от незаконните обекти, ще се въведе контролен режим на достъп до алеите и хотелите в комплекса. На КПП-тата ще има служители, които да  не допускат проникването на незаконни таксита, съмнителни лица и багажи с неясен произход“, предупреждават от ръководството на морския комплекс.
 

Свързани компании:

Слънчев бряг АД(SLB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:07 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
stasi666
преди 12 години
Да бе Да.надали ама а дано
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още