IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЖП Инфраструктура ХД с 27 млн. лв. загуба след обезценки

Обезценено е участието в Локомотивен и вагонен завод ЕАД с 24,5 млн. лв.

14:25 | 23.06.11 г.
ЖП Инфраструктура ХД с 27 млн. лв. загуба след обезценки

Железопътна инфраструктура - холдингово дружеството АД отчита 27 млн. лв. загуба за 2010 г., показва неконсолидираният отчет на дружеството, публикуван чрез Бюлетин Investor.bg.

Основно е обезценено участието в Локомотивен и вагонен завод ЕАД с 24,5 млн. лв. и то вече е само 6,7 млн. лв., спрямо 31,2 млн. лв. преди година.

Със 719 хил. лв. до 4,37 млн. лв. е обезценено участието в Мегалинк ЕАД.

Оценителите са изчислили стойността на участията в Ремонтно възстановително предприятие Кьоне АД (15,4 млн. лв.) и в Завод за стоманобетонови конструкции и изделия ЕООД (6,4 млн. лв.) като отговарящи на действителността.

Справедливата стойност на предприятията е определена от оценителският екип на база на стандарта ускорена ликвидационна стойност, която е чистата сума, която собственикът би получил ако предприятието прекрати дейността си и активите бъдат разпродадени на части през един разумен период, с цел да се получи най-добрата възможна стойност за всеки един от тях.

Оценките по метода на ликвидационната стойност са били базирани на следните предположения:
разумен период за продажба на активите – 12 месеца, разходи по продажбите -10%, коефициент на дисконтиране на приходите -20% на годишна база при срок 0,5 - 1 година.

Прогнозите за приходи и разходи са въз основа на финансов анализ за период 2008-2010 г. и основно предположение, че дружествата ще отговорят за сериозните проекти в областта на железопътната инфраструктура, като усвоят съответна част от предвидените над 3,5 млрд. евро инвестиции в сектора.

Прогнозата обхваща бъдещ пет годишен период и е базирана на действащи договори и предвиждания за участие в проектите, които ще бъдат стартирани през този прогнозен период в областта на железопътната инфраструктура.

Железопътна инфраструктура - холдингово дружеството АД изготвя и консолидиран отчет.

За последните 12 месеца акциите на дружеството поевтиняват с 13% до 4 лв. за акция и 233 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

Инфра холдинг АД (Железопътна инфраструктура - холдингово дружество)(INFH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:17 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още