IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Етропал отчете 23% спад на продажбите за полугодието

Приходите намаляват поради произведена, но непродадена продукция към здравните заведения в страната

10:51 | 12.08.11 г.
Автор - снимка
Създател
Етропал отчете 23% спад на продажбите за полугодието

Приходите от продажби на Етропал АД през първото полугодие спадат с 23% на годишна база до 4,505 млн. лв., показва отчетът на дружеството, публикуван чрез БФБ.

Нетната печалба на компанията за периода е в размер на 10 хиляди лева спрямо печалба от 36 хиляди лева, отчетена през същия период на 2010 година.

Приходите от продажби намаляват поради произведена, но непродадена и нефактурирана продукция към здравните заведения в страната по спечелени обществени поръчки, се казва в междинния доклад за дейността на дружеството.

Към края на месец юни активите на компанията възлизат на 17,704 млн. лв. при 18,212 млн. лв. година по-рано. Собственият капитал е в размер на 5,788 млн. лв. при  5,778 млн. лв. преди година.

През отчетния период Медикъл Системс – Италия е продало участието си в ИБ Медика АД на Етропал АД. След окрупняване на участието до 100%, Етропал от своя страна е продало ИБ Медика, като реализира печалба в размер на 200 хил. лв.

Етропал АД е производствено предприятие в структурата на Синтетика АД. Дружеството е единствен производител в България на консумативи за хемодиализа – системи за хемодиализа, хемодиализатори и фистулни игли.

Свързани компании:

Етропал АД - облигации падежирани(5EOA)

Етропал АД - Етрополе(ETR)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:27 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още