fallback

БНБ е поискала от Инвестбанк да увеличи капитала си с 50 млн. лв.

Банката свиква Общо събрание на акционерите за 19 октомври 2011 г. с точка за увеличение на капитала

12:56 | 17.09.11 г. 5

БНБ е поискала от Инвестбанк да увеличи капитала си с 50 млн. лв., като банката е свикала Общо събрание на акционерите за 19 октомври 2011 г. с такава точка в дневния ред, съобщиха от банката. "Във връзка с глобално усложнената финансова и икономическа среда, по цял свят регулаторите поставят изисквания пред банките да увеличават капиталите си като допълнителна гаранция.

Българските банки са в добро финансово състояние, кредитите им са обезпечени с реални материални активи. Ние нямаме токсични активи и обезценени облигации. Същевременно, трябва да продължим да поддържаме високо нивото на банковите стандарти.

Инвестбанк АД предприема необходимите действия, съгласно изискванията на БНБ, и планира да увеличи капитала си с 50 млн. лева. Увеличението на капитала е залегнало и в дневния ред на предстоящото Общо събрание на банката", се казва в съобщението на Инвестбанк. Инвестбанк отчита 6,77 млн. лв. загуба за първото полугодие на 2011 г., като активите й към 30 юни 2011 г. са 1,26 млрд. лв. На БФБ-София се търгуват облигации, издадени от банката.

Свързани компании:

ТБ Инвестбанк АД - облигации четвърта емисия(9GQC)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:56 | 11.09.22 г.
fallback