IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И Ар Джи Капитал - 3 гласува за намаление в номиналната стойност на акциите си

Причина за намалението са плановете на АДСИЦ-а да набере средства за погасяване на падежираща идния март емисия облигации

15:49 | 27.09.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
И Ар Джи Капитал - 3 гласува за намаление в номиналната стойност на акциите си

Извънредното общо събрание на акционерите на И Ар Джи Капитал - 3 АДСИЦ, проведено вчера, е гласувало за намаление на номиналната стойност на акциите на дружеството от текущите 10 лв. на 1 лв., съобщиха от компанията чрез Бюлетин Investor.bg.

В момента дружеството има издадени 2,1 млн. акции при основен капитал от 21 млн. лв. След промяната основният капитал ще стане 2,1 млн. лв., а разликата до 21 млн. лв. ще бъде отнесена във фонд Резервен.

След вписване на намалението на капитала в търговския регистър, дружеството ще пристъпи към процедура по емитиране на 4,2 млн. нови акции с номинал 1 лв. и емисионна цена от 3,35 лв./бр.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Според нормативната уредба увеличението на капитала не може да е на емисионна цена под номиналната стойност на акция и това е причината за намалението на номиналната стойност, гласувано от И Ар Джи Капитал - 3 АДСИЦ.

Увеличението на капитала се налага заради ликвидните проблеми на АДСИЦ-а, произтичащи от падежиращата на 12 март 2012 г. облигационна емисия на дружеството за общо 6,514 млн. евро.

За последните 12 месеца акциите на дружеството поевтиняват с 36% до 3,85 лв. за акция и 8,1 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

И Ар Джи Капитал - 3 АДСИЦ Облигации(5ERA)

И Ар Джи Капитал-3 АДСИЦ(ERG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:33 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 2
Nikola666
преди 12 години
А защо не направят сплит. Това вкарване на парите в някакъв фонд, изглежда много....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още