IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Захарни заводи АД с 6 млн. лв. печалба за първите осем месеца на годината

Последната година е била изключително трудна за компанията от Горна Оряховица поради „шокиращите“ нива в цената на захарта

12:18 | 29.09.11 г.
Автор - снимка
Създател
Захарни заводи АД с 6 млн. лв. печалба за първите осем месеца на годината

Консолидираната печалба на Захарни заводи АД за първите осем месеца на годината е в размер на 6 млн. лв., съобщи дружеството чрез БФБ.

Последната година е била изключително трудна за компанията от Горна Оряховица поради „шокиращите“ нива в цената на захарта, се казва в съобщението.

Дъщерното старозагорско дружество Захар ЕАД е приключило успешно преработката на 20 хил. т сурова тръстикова захар. Суровината е била извънредна квота, спечелена на търг, организиран от Европейската комисия, като за периода на преработката са били осигурени допълнителни 130 работни места.

На 24 август Захарни заводи е отбелязало своя 99-ти рожден ден. На този ден през 1912 г. е основано чешко-българското акционерно дружество - предшественик на компанията. Началото е поставено от Рудолф Пицка и негови сънародници.

Приходите от продажби на дружеството за полугодието нарастват с 54% на годишна база до 63,9 млн. лв., а нетната печалба достига 4,551 млн. лв. при загуба от 1,558 млн. лв. преди година.

Последната сделка с акциите на Захарни заводи на БФБ е от 14 септември на ниво от 2 лв. за брой, което представлява ръст от 43% от началото на годината и повишение от 34% за последните 12 месеца. Пазарната капитализация на компанията е в размер на 16,7 млн. лв.

Свързани компании:

Захарни заводи АД(ZHZA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:40 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още