IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Иво Сеизов е новият изпълнителен директор на Евро-Финанс АД

С избора му приключва етапът на преструктуриране на посредника, целящо агресивно навлизане в сферата на онлайн финансовите услуги, заявиха от компанията

16:06 | 05.10.11 г.
Иво Сеизов е новият изпълнителен директор на Евро-Финанс АД

Иво Сеизов поема поста изпълнителен директор на Евро-Финанс АД, съобщиха от Еврохолд България АД. Компанията вече е получила необходимото разрешение от Комисията за финансов надзор (КФН) и предстои вписване на промените в търговския регистър, след което ще се управлява съвместно от Момчил Петков и Иво Сеизов.

„С избора на Иво Сеизов за изпълнителен директор приключи етапът на оперативното преструктуриране на Евро-Финанс, целящо агресивно навлизане на посредника в сферата на онлайн финансовите услуги и разширяване на пазарния дял извън пределите на България“, коментира Кирил Бошов, председател на Управителния съвет на Еврохолд България АД.  

По думите му целта е дружеството да се развива в посока достигане на стандартите, характерни за инвестиционните банки, познати на развитите пазари, като обслужване, както на институционални клиенти, така и индивидуални инвеститори.

„Инфраструктурата, с която разполагаме - членствата в Българската фондова борса (БФБ), Централен депозитар (ЦД) и Франкфуртската фондова борса (FWB), участието ни в системите SWIFT и ЕСРОТ и изключително широката кореспондентска мрежа от банки и клирингови институции - ни дава възможност да предлагаме съвременни инвестиционни услуги“, допълни Бошов. 

Към момента Евро-Финанс е единственият български инвестиционен посредник член на чуждестранна борса - Frankfurt Stock Exchange, давайки директен достъп до Xetra посредством платформата за търговия EFOCS. Дружеството е и с най-висок собствен капитал от всички инвестиционни посредници в размер на 16,3 млн. лв. (според данни за 2010 г. от сайта на КФН).

Иво Сеизов има 15-годишен опит в небанковия финансов сектор, като в периода 2004-2008 г. управлява онлайн брокерската компания СТС Финанс АД. След придобиването на СТС Финанс от Алфа Финанс Холдинг АД и вливането му в Булброкърс ЕАД, в периода 2008-2010 г. Иво Сеизов е изпълнителен директор на обединената компания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:34 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още