IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Полимери АД губи контрол над сградите и машините си след апортна вноска

Две дружества с управител Николай Банев ще разполагат с над 50% в дъщерното на компанията Полимери Инвест ЕАД след апорт на ниви и сгради

13:57 | 03.11.11 г. 4
Полимери АД губи контрол над сградите и машините си след апортна вноска

Полимери АД губи контрола над Полимери Инвест ЕАД, след като се е съгласило капиталът на дъщерното дружество да бъде увеличен след апорт на ниви и сгради, показват данни от Търговския регистър. През август тази година Полимери АД обяви, че е учредило Полимери инвест ЕАД, където е прехвърлило сградите и машините си.

Ниви, овощни градини и гори с обща площ от 325,51 дка в много различни местности на селата Баня и Емона (между Свети Влас и Обзор, в близост до Иракли) са оценени по 59 752 лв. на декар за общо 19,45 млн. лв. Така ПО Инвест АД с управител Николай Банев ще придобие 37,93% от Полимери инвест, което вече ще е АД.

В оценките на варненските вещи лица Людмил Велинов, Диана Добрева и Доротея Неделчева не се уточнява дали има възможност за комасация на нивите, дали районът попада в Натура 2000, дали някога ще може да се строи в района или земеделието е основна алтернатива и други подробности, които биха дали възможност за оценка на земята на 60 лв./кв.м. Става ясно обаче, че тримата са получили по 700 лв. възнаграждение за работата си, като са работили по 100 часа при цена на час от 7 лв.

Общо капиталът на Полимери инвест АД ще бъде увеличен от 25 623 000 лв. на 51 273 000 лв. чрез издавне на нови 256 500 акции с номинал 100 лв. Така Полимери АД, който сега е единствен собственик, ще остане с дял от под 50% (точно 49,97%).

Освен По Инвест АД, акции ще придобие и Партнърс Комерс ЕООД, отново с управител Николай Банев. Партнърс Комерс ЕООД ще придобие 12,1% от дружеството, след като на 6,2 млн. лв. са оценени складови бази и други сгради, както и поземлени имоти.

За последните 12 месеца акциите на Полимери АД поскъпват с 1% до 1 лв. за акция и 5,3 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

Полимери АД(51P)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:33 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 4 rate down comment 5
Carl Johnson
преди 12 години
Май още един мажоритар иска да пържи банки...ама покрай банките ще пържи и миноритарите, ама на кой му дреме за тях. Нямам акции от тоя пън, ама ми става болно като чета такива работи. Да видим КФН каква правдоподбна глупост ще измислят за оправдание, if any.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 8
sirFaith
преди 12 години
Нямам акции в полимери ... ама сериозно се питам, защо ли се заминавам с БФБ ... то освен изедници и тарикати, друг мениджмънт май няма ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 9 rate down comment 4
Vola.X
преди 12 години
Абе "надзора", да плачем или да се смеем. ДОКОГА ???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 4
Батя
преди 12 години
Поредното показно източване на публично дружество.КФН, г-н Мавродиев, г-жа Ранкова не ви ли е неудобно малко. Не изпитвате ли срам от подозрителното бездействие на институцията ви???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още