IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на Етропал растат с една трета за тримесечието, но е отчетена загуба

Приходите от продажби за деветмесечието се понижават заради произведена, но непродадена продукция към здравните заведения в страната

10:25 | 10.11.11 г.
Автор - снимка
Създател
Продажбите на Етропал растат с една трета за тримесечието, но е отчетена загуба

Приходите от продажби на Етропал АД през третото тримесечие се увеличават с 34% на годишна база до 3,075 млн. лв., показва неконсолидираният отчет на дружеството, публикуван чрез БФБ.

Компанията обаче отчита нетна загуба за тримесечието в размер на 224 хил. лв. спрямо отрицателен резултат от само 2 хил. лв. за същия период на миналата година.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
За деветмесечието приходите от продажби се понижават с 6,7% на годишна база до 7,580 млн. лв., като загубата за периода е 214 хил. лв. спрямо печалба от 34 хил. лв. преди година.

През отчетния период приходите от продажби на Етропал намаляват поради произведена, но непродадена и нефактурирана продукция към здравните заведения в страната по спечелени обществени поръчки, се казва в междинния доклад за дейността на дружеството. 

Компанията е единствен производител в България на консумативи за хемодиализа, като около 70% от производствената дейност е по технологии, които се владеят от само 3-4 компании в Европа, се посочва още в доклада.

За последните 12 месеца акциите на Етропал поскъпват с 55% до 3,10 лв. за брой и 15,5 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

Етропал АД - Етрополе(ETR)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:09 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още