IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акция на седмицата - Тодоров АД

Дружеството поскъпна с 13%, оглавявайки по седмичен ръст компаниите с оборот над 5 хил. лв. на борсата

09:20 | 03.12.11 г.
Автор - снимка
Създател
Акция на седмицата - Тодоров АД

Книжата на Тодоров АД бяха избрани от екипа на Investor.bg за победител в тазседмичното издание на рубриката "Акция на седмицата". Дружеството поскъпна с 12,9%, оглавявайки по ръст компаниите с оборот над 5 хил. лв. на борсата.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
През седмицата в 20 сделки на БФБ бяха прехвърлени 63 945 акции на винарната на стойност 18 567 лв. при средна цена от 0,29 лв. за брой. Това бе и цената на затваряне в петък, което се равнява на пазарна капитализация от 980 хил. лв.

През седмицата компанията представи консолидирания си отчет за деветмесечието, който включва инвестицията в 100% дъщерното Тодоров Агро ЕООД, която е оценена балансово на 1,127 млн. лв.

През изминалия период групата е реализирала нетни приходи от продажби в размер на 962 хил. лв., от тях 929 хил. лв. от продажби на продукция, 20 хил. лв от продажби на стоки, 3 хил. лв. от продажби на услуги и 10 хил. лв. от друти продажби.

Нетните приходи от продажби за деветмесечието се увеличават с 8,8% на годишна база, а приходите от продажби на продукция - с 9,7%, се казва в междинния доклад за дейността на дружеството.

Финансовият резултат на групата за периода е нетна загуба в размер на 548 хил. лв. спрямо загуба в размер на 504 хил. лв. за същия период на 2010 г.

Материалът е с аналитичен характер и не представлява препоръка за вземане на инвестиционно решение.

Още по темата:
Огнян Донев намали дела си в Тодоров АД до под 5%
Телсо АД купува, а Огнян Донев продава акции на Тодоров АД 
Експат Груп ЕООД е продало дела си от 17,5% в Тодоров АД

Свързани компании:

Тодоров АД(TDRF)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:18 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още