IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Агрия Груп придобива още един арендатор в Добричко

Арис-Агро притежава права за арендоване на 8 000 дка земеделски земи, от които 679 дка собствени

18:58 | 29.12.11 г.
Автор - снимка
Създател
Агрия Груп придобива още един арендатор в Добричко

Агрия Груп Холдинг АД е сключило предварителен договор за придобиване на 100% от капитала на Арис-Агро ЕООД, съобщиха от Агрия чрез БФБ. 

Договорът е сключен на 22 декември в резултат на прието на 20 декември решение на Съвета на директорите на Агрия Груп.

Арис-Агро развива търговска дейност в сферата на агропроизводството в района на Североизточна България (община Генерал Тошево, област Добрич).

Дружеството е титуляр на право на собственост на активи и права (недвижими имоти – стопански постройки, ведно с прилежащ терен, движими вещи – селскостопанска техника с прикачен инвентар и права за арендоване/наемане на 8 000 дка земеделски земи, от които 679,4 дка собствени).

През октомври Агрия сключи предварителен договор за придобиване на друг арендатор от региона - Тони-М ЕООД, който също арендова 8 хил. дка земеделска земя. 

Сделките са в изпълнение на част от инвестиционната програма на холдинга в посока увеличаване на обработваемите земеделски площи и засилване на ескпортната ориентация, каквато е стратегията за развитие в дългосрочен план.

Сделката трябва да бъде финализирана до края на февруари идната година. В нея не участват свързани и/или заинтересовани лица и не попада в приложното поле на чл.114, ал.1 от ЗППЦК, тъй като е в рамките на обичайната търговска дейност на холдинга.

Агрия обработва около 80 000 дка земеделска земя, като дружеството притежава 4 хил. дка земеделска земя по данни от 2007 г. Агропроизводителите на холдинга са Кристера – Агро ЕООД, гр. Търговище, което наема и обработва земя в региона на гр. Попово и Агро ЕООД, гр.Варна.

Приходите от продажби на Агрия Груп холдинг АД през третото тримесечие нараснаха с 52% на годишна база до 43,340 млн. лв. Нетната печалба на компанията за тримесечието се повиши с 18% на годишна база до 1,173 млн. лв.

За деветмесечието приходите от продажби се увеличават с 27% на годишна база до 73,445 млн. лв., а печалбата расте с 49% до 3,025 млн. лв.

Акциите на Агрия са без промяна в днешната търговия на БФБ на ниво от 3,20 лв. за брой, което представлява понижение от 14% за последните 12 месеца. Пазарната капитализация на компанията е в размер на 21,76 млн. лв.

Свързани компании:

Агрия груп холдинг АД(AGH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:09 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още