fallback

Кои акции предпочитат и кои избягват участниците във форума на Investor.bg

ЦКБ, Химимпорт и ФеърПлей водят в класацията за очаквано поскъпване през тази година, а Петрол, ОЦК и Енемона - за очаквано разочарование

17:54 | 09.01.12 г. 6

Участниците във форума на Investor.bg решиха да дадат втора възможност на акциите на ЦКБ да постигнат най-висока доходност през 2012 г., като я класираха за втора поредна година на първо място по положителни очаквания, показва анкета на блогъра BigBear. След направено допитване до по-активните участници във форума на Investor.bg бе направена класация на акциите на българските борсови компании, при които се очаква най-голямо поскъпване към края на 2012 година. Пролучени бяха прогнози от 45 форумци за поскъпващи акции и 25 прогнози за понижаващи се акции.  Прогнозите бяха оценени от 10 единици до 1 съобразно тяхното подреждане от участниците. При повече от 10 прогнози всяка следваща получава оценка 1.

Ето очакванията кои акции ще поскъпнат най-много през 2012 г.:

Класацията за компании, за които се очаква вероятно да донесат разочарования на инвеститорите и спад в цените към края на 2012 г. изглежда така:

Вижте кои бяха очакваните лидери за 2011 г. Настоящите класации не са препоръка за покупко-продажба на съответните акции!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:14 | 17.08.22 г.
fallback