fallback

БФБ прекрати членството на ИП Стандарт Инвестмънт

Борсата е прекратила и членството на ИП Фико Инвест във връзка с подадено заявление

10:05 | 29.03.12 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Съветът на директорите на БФБ-София АД на вчерашното си заседание е прекратил членството на инвестиционен посредник ИП Стандарт Инвестмънт АД, считано от днес.

Решението е във връзка с постъпило уведомление от Комисията за финансов надзор и на основание чл. 15, ал. 1, т. 2 от Част II Правила за членство. Вчера Комисията за финансов надзор (КФН) взе решение да отнеме лиценза за извършване на дейност на ИП Стандарт Инвестмънт поради нарушение на изискване, установено с Наредбата за капиталова адекватност и ликвидност на инвестиционните посредници. На 6 март 2012 г. със свое решение КФН направи публичен фактът, че три фонда на УД Стандарт Асет Мениджмънт АД бавят плащане към УПФ Бъдеще в размер на близо 1 млн. лв.

Впоследствие КФН обяви, че ще си търси неплатена от УД Стандарт Асет Мениджмънт такса, като я установи за изискуемо публично държавно вземане.

СД на БФБ прекратява членството и на ИП Фико Инвест ООД-Варна, считано от 02.04.2012 г., във връзка с подадено заявление, на основание чл. 15, ал. 1, т. 4 от Част II Правила за членство.

Съветът на директорите допуска до търговия на Борсата нов борсов посредник, както следва от името на ИП Първа Финансова Брокерска Къща ООД - Калин Борисов Борисов.  

Свързани компании:

Стандарт Инвестмънт Консервативен Фонд(DFSCIF)

ДФ Стандарт инвестмънт Международен фонд(SMJ3)

ДФ Стандарт Инвестмънт Високодоходен Фонд(SMJ2)

ДФ Стандарт Инвестмънт Балансиран Фонд(SMJ1)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:47 | 13.09.22 г.
fallback