IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Свилоза АД отчита загуба от 1,76 млн. лв. за първото тримесечие на 2012 г.

Причината е в спирането на производството поради липсата на суровина, вследствие на неблагпоприятните зимни условия

18:17 | 30.05.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Свилоза АД отчита загуба от 1,76 млн. лв. за първото тримесечие на 2012 г.

Свилоза АД отчита консолидирана загуба от 1,76 млн. лв. за първото тримесечие на 2012 г., спрямо печалба от 2,45 млн. лв. за съпоставимия период на 2011 г., показва отчетът на дружеството, публикуван чрез Бюлетин Investor.bg.

Причината е спирането на производството поради липсата на суровина, вследствие на неблагоприятните зимни условия. Консолидираните продажби намаляват с 31% на годишна база до 21,7 млн. лв. за първото тримесечие на 2012 г.

През първото тримесечие на 2012 г., усилията на ръководството на дъщерното Свилоцел ЕАД са били насочени главно към приключване на започнатите през декември 2011 г. дейности по годишната профилактика и планови ремонти, текуща поддръжка на оборудването и осигуряване на производството при влошените климатични условия, затрудняващи доставките на дървесина, се казва в междинния доклад за дейността.

През разглежданото тримесечие дейността в Свилоцел ЕАД е била в престой близо 15 дни. Негативно влияние върху финансовите резултати са оказали честите спирания и неравномерната работа на ТЕЦ, както и намаленото собствено производство на топлоенергия, поради престоя на котела за изгаряне на отпадъчна биомаса за реконструкция и увеличаване капацитета му.

От 9 март котелът възобнови работата си, в резултат на което дружеството изцяло задоволява нуждите си от топлоенергия от собственото производство.

Акциите на компанията поевтиняват с 31% за последните 12 месеца до 0,90 лв. за брой и 29 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

Свилоза АД отписано(3MZ)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:44 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още