fallback

Огнян Донев: Възнамеряваме да ограничим инвестициите си в България

Това ще стане след изграждане на завода в София, коментира изпълнителният директор на Софарма във форума на Investor.bg

13:10 | 10.08.12 г. 26

Огнян Донев Снимка: Личен Архив

Изпълнителният директор на Софарма АД Огнян Донев влезе като редови потребител във форума на Investor.bg и в последните няколко дни отговори на въпроси на другите участници в дискусията.

Последният му отговор е от днес в 11:41 ч., като цялата дискусия можете да проследите в темата за Софарма АД.

Публикуваме част от въпросите към Огнян Донев и отговорите му:

tony1975: Това рязко насочване към външни пазари значи ли, че Софарма АД загърбва българския пазар? Какви са плановете ви за разпределяне на нарастващата печалбата от тук нататък? А кога ще режем лентата на завода и има и осигурен пазар за продукцията му?

Огнян Донев: Не загърбваме българския пазар, просто при така стеклите се обстоятелства наблягаме на износа, докато се разбере и от незапознатите хора, че цените ни не са високи, нито имаме някакъв монопол с 5,17% пазарен дял и 1,76% получени 2011 г. от здравната каса.

Строителството на новия завод за твърди форми в София ще приключи през октомври и до март 2013 г. очакваме да заработи след получаване на всички необходими документи. Инвестицията е значителна и ангажира всичките ни усилия. След това възнамеряваме да ограничим инвестициите си в България.

tony1975: Защо директорът за връзки с инвеститорите на Българска роза - Севтополис (БРС) отказва да дава информация за развитието на компанията на журналисти от старозагорските медии, които не са част от медийната група на Пеевски?

Огнян Донев: Ще проверя, но смятам, че е от страх. Кампанията, която тече вече близо година срещу нас, е брутална и нискоинтелигентна - нормално е всеки човек да изпита притеснение. Не знам и на кого принадлежат медиите в Стара Загора. Често се задава въпросът за бъдещето на БРС - тук изменение няма, най-вероятно в края на годината ще се влее в Софарма, за което ще се използват и обратно изкупените акции на Софарма, както винаги сме съобщавали.

Монти: По принцип Ви имах доверие на вас и Софарма „Доверие", но обещанието, което дадохте при листването на борсата във Варшава за 60% дивидент, коeто не изпълнихте, и първото увеличение на капитала на "Доверие", от което се отказахте, ме накара за всяко инвестиране във ваша компания да имам едно наум. Имам акции от двете компании...

О. Донев: Не е приятно, но трябва да призная, че си прав. Акционерите не са виновни, че направих грешката да мисля, че медиите са бизнес като всеки друг. Макар и като миноритарен акционер ми се вмениха всякакви вини ... Да не говорим, че някои започнаха да забелязват успехите на Софарма като функция от тази инвестиция ...

О. Донев към коментатора с псевдоним Наивник: Всеки бърка понякога. Макар КФН да не обърна внимание на 145 спамо-пишещи, които се опитваха да манипулират пазара, смятам, че не е редно да отговарям на въпроси по време на сесията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:29 | 12.09.22 г.
fallback