IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Още един акционер в София-БТ е основен играч на търговете за земя с ПКБ

Това е Лукс Ауто ЕООД, което е разполагало с дял от 2,5% в тютюневата компания през юни тази година

13:08 | 10.10.12 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Още един акционер в София-БТ е основен играч на търговете за земя с ПКБ

Още един акционер в София-БТ АД е основен играч на търговете за земя с ПКБ, показва публикуваният днес протокол от област Ямбол.

Това е Лукс Ауто ЕООД, което е имало 30 596 акции в София-БТ АД през юни тази година, което е дял от 2,5%.

На търга в Ямбол са участвали и Биопродукти България ЕООД и Агроленд Консулт ЕООД, които също са акционери в тютневите дружества Булгартабак холдинг АД, Благоевград-БТ АД или София-БТ АД, както писахме вчера.

Активен участник в търга в Ямбол е и Слънчева Добруджа ЕООД, дружество създадено на 18 септември 2012 г., тоест само дни преди крайният срок за кандидатстване за земите, който в Ямбол беше 24 септември 2012 г.

Един от апетитните парцели е 500,38 дка с 3,4 и 5-та категория в с. Златиница с начална цена от 822,97 лв., като на първо място е класиран Лукс Ауто ЕООД с предложена цена от 1 450 лв./дка, а на второ е Слънчева Добруджа ЕООД с цена от 1 005 лв./дка.

Същите цени са предложени от двамата кандидата за парцел от 633 дка (3-та и 4-та категория) отново в с. Златиница.

Обратно е класирането при пасище с площ от 434,985 дка в с. Жребино, където Слънчева Добруджа ЕООД печели с цена от 650 лв. на декар, а на второ място с 455 лв. е Лукс Ауто ЕООД.

Подобна е картината и при други имоти. Например за пасище от 659 дка в с. Каменец, където Слънчева Добруджа ЕООД е първа със 700 лв./дка, а Лукс Ауто ЕООД е втори със 550 лв./дка.

Класираният на първо място има срок да подпише договор с Министерството на земеделието и храните. Ако не го направи, това право се дава на вторият.

Предстои да видим, дали класираните на първо място (и Слънчева Добруджа и Лукс Ауто) ще се откажат и ще изчакат да се възползват от по-ниските цени, като класирани на второ място.

Ако това стане, може да се предполага, че двете дружества са се уговорили да играят за първо и второ място и впоследствие да се откажат от първите си места и да купят по-евтино като втори купувачи, ако трета страна не се намеси в търговете.

Вчера бяха публикувани протоколите от търговете в областите Благоевград и Кърджали. Предстои публикуването на протоколите в останалите 23 области.

Свързани компании:

Поименни компенсационни бонове(BLKC)

София-БТ АД(3JU)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:04 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
Absurdistan!
преди 11 години
Е, сега няма да прецакваме нашите хора ... никакви депозити - всичко е на доверие ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
Спекулант
преди 11 години
Егати измамните търгове!Няма ли депозит за участие в тях, който да се губи ако откажеш да платиш?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още