IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

АПСК предлага 704 276 акции на Химимпорт при начална цена от 1,268 лв./бр.

Предлагането е част от 30-я Централизиран публичен търг, като другото публично дружество, от което се предлага дял, е Сливница 1968 АД

14:36 | 21.01.13 г. 1
Автор - снимка
Редактор
АПСК предлага 704 276 акции на Химимпорт при начална цена от 1,268 лв./бр.

Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол /АПСК/ ще предложи акции от 17 дружества за продажба на 30-я централизиран публичен търг, който ще се проведе на Българска фондова борса-София АД, съобщиха от ведомството.

В рамките на търга ще бъдат предложени 704 276 акции (близо 0,5% от капитала) на Химимпорт АД при начална цена от 1,268 лв. за акция.

Това е повече от исканите от Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол (АПСК) 1 лв. на акция по време на предишния Централизиран публичен търг, приключил на 22 ноември 2012 г. Нито една не беше купена тогава, защото пазарната цена бе по-ниска. В момента обаче тя е около 1,30 лв. за акция, тоест пазарната е над исканата от АПСК.

Преди това АПСК направи опит да продаде тези акции и на цена от 1,07 лв. за брой, но отново не успя, а през май 2012 г. опита и при 1,26 лв. за акция.

Въпросните акции са собственост на Консолид Комерс ЕАД, гр. София и се предлагат от АПСК.

В рамките на 30-я ЦПТ ще бъдат предложени за продажба пакети от дружества като ВМТ Орбита АД, БДЖ Трансимпекс АД, Свободна безмитна зона - Бургас АД, Свободна зона - Свиленград АД, Транзитна търговска зона АД, Частно акционерно дружество Зографски и др. Публични дружества сред тях са само Химимпорт АД и Сливница 1968 АД.

Информационните меморандуми на дружествата могат да се разглеждат в сградата на АПСК от 9.00 до 17.00 часа всеки работен ден от датата на обнародване на тръжното обявление в Държавен вестник до крайната дата за провеждане на централизирания публичен търг. В този срок желаещите могат да закупят и екземпляр от информационния меморандум за предлаганите дружества.

Началната дата на предлагането на пакетите от акции на централизирания публичен търг е шестият работен ден от датата на обнародване на тръжното обявление в Държавен вестник, а крайната – 14 работни дни от обнародването.

Дружествата ще се продават на сегмент “Централизиран публичен търг” на “Приватизационен пазар” на “Българска фондова борса София” АД.

Вижте пълния списък.

Свързани компании:

Химимпорт АД(CHIM)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:16 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
znae6t
преди 11 години
АП няма ли да се сети да ги пусне свободно, а не в пакет, за да може който иска да си купи 100, 1000 или 10 000 акции. Досега 100 пъти да ги бяха продали, иначе може да си откарат още доста търгове без купувач
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още