fallback

Акционерите на БТК гласуваха за отмяна на особените права на златната акция

Гласувано е също така за отписване на дружеството от регистъра на публичните дружества

11:31 | 01.10.13 г. 6
Автор - снимка
Редактор

Акционерите на Българска телекомуникационна компания АД са гласували за отмяна на особените права на преференциалната (т. нар. „златна“) акция, собственост на държавата в лицето на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, е решено на проведеното вчера общо събрание на акционерите.

Акционерите са гласували още за отписването на телекома от регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа, воден от Комисията за финансов надзор, както и за промяна на фирменото наименование на дружеството от Българска телекомуникационна компания АД на Българска телекомуникационна компания ЕАД, в случай че всички акции от капитала на БТК бъдат придобити от мажоритарния собственик Вива Телеком България ЕАД.

По-ниските цени на роуминг и международно терминиране продължават да оказват влияние върху печалбата на третия български мобилен оператор. Печалбата на VIVACOM за второто тримесечие на годината спада до 10,7 млн. лв. спрямо 17,4 млн. лв. година по-рано. Операторът отчита и намаление на общите приходи с 8,6% до 203,6 млн. лв на годишна база., докато година по-рано те са били в размер на 224,1 млн. лева, сочат финансовите резултати на компанията за второто тримесечие на 2013 г. Компанията отчита нарастващ брой клиенти на мобилните услуги. За периода те са се увеличили с 12%, а броя на клиентите на мобилни дейта услуги скача с близо 50% спрямо резултатите през 2012 г. Повече от 3 пъти пък е ръстът на клиентите на оптичен интернет. БТК продължава да инвестира в изграждането на нова инфраструктура, която да обезпечи нарастващото търсене на високоскоростен достъп до световната мрежа и интерактивно управление на телевизионните услуги. За последната година инвестициите в оптичната и 3G-мрежа на телекома възлизат на над 70 млн. лв.

Свързани компании:

БТК АД (отписана)(5BT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:01 | 10.09.22 г.
fallback